Kamerat oppdaget den drepte kunstmaleren

STAVANGER (Dagbladet.no): Det grufulle synet møtte kompisen da han kikket inn vinduet. Ved liket av 24-åringen fant politiet en patronhylse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liket ble funnet i 17-tida i går ettermiddag. Etter det Dagbladet.no kjenner til, var det en kamerat av den drepte som kikket inn gjennom vinduet og oppdaget det grufulle synet. Kameraten ble brakt inn av politiet, men er verken mistenkt eller siktet i saken.

Butikklokalet i sokkeletasjen er under oppussing, og den døde skal ha deltatt i arbeidet. Ifølge VG skulle den drepte kunstmaleren bruke lokalet som galleri for egne verker. Avisen skriver at politiet fant en patronhylse fra et skytevåpen i entreen til kjellerleiligheten.

Flere uoppklarte drap

- Saken etterforskes som et drap, på grunn av omstendighetene på åstedet, sier kriminalsjef Bjørn Andersen ved Rogaland politikammer.

I løpet av de siste åra har Stavanger blitt rystet av en rekke drap. Fortsatt er drapet på 20 år gamle Tina Jørgensen ikke oppklart. Hun ble funnet drept i oktober 2000. Gunn Merete Lode (32) ble drept med kniv i august i fjor. Hun ble stukket ned og drept på åpen gate i Bryne sentrum. Gjerningsmannen er fortsatt ikke pågrepet.

Ingen sammenheng

Under en pressekonferanse i går kveld bekreftet politiet at den drepte 24-åringen er etnisk nordmann. Skyteepisoden kobles ikke til drapet av taxisjåfør Hamidi i helga.

- På basis av de opplysningene vi sitter med nå, kan vi ikke se noen sammenheng mellom disse to sakene, sier Andersen.

Kort tid etter at dødsfallet ble meldt, pågrep politiet tre menn på 28, 29 og 32 år ved en Prix-butikk like i nærheten. De ble tatt for besittelse av narkotika. Men etter det Dagbladet.no kjenner til, vil de tre også bli avhørt om drapet.

- De ble pågrepet for annen kriminalitet, og jeg understreker meget sterkt at ingen er siktet i saken. Gjerningsmannen er ukjent, fastslår kriminalsjef Bjørn Andersen.

De tre mennene som ble pågrepet og drapsofferet tilhører et kriminelt miljø som politiet kjenner fra før av.

Andersen har nå to krevende drapssaker på bordet, og har måttet kalle ut ekstra personell fra alle kanter. Han sier jakten på Hamidis morder ikke skal svekkes på grunn av det nye drapet.

I går kveld sendte Kripos tre etterforskere og tre kriminalteknikere til Stavanger for å bistå politiet. Teknikere har markert funn av 11 sigarettstumper og gjenstander som kan knytte drapsmannen til ugjerningen.

SKUTT: 24-åringen ble i går funnet skutt og drept i en sokkelleilighet i Stavanger. Her er politiet i arbeid på åstedet.