Dødsdopet Fentanyl

Kameraten døde trolig av dødsdopet: - Kom som et sjokk

Aleksandar «Sasa» Despotovic (24) og en annen mann (18) ble funnet døde i en bolig i Skien fredag. - Vi prøvde å ringe ham, men fikk ikke svar, sier de nærmeste kameratene hans til Dagbladet.

FARLIG: Her fentanyl beslaglagt i USA. Ifølge politiet i Grenland er det påvist fentanyl i tablettform. Foto: Don Emmert / AFP / NTB Scanpix
FARLIG: Her fentanyl beslaglagt i USA. Ifølge politiet i Grenland er det påvist fentanyl i tablettform. Foto: Don Emmert / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tre unge menn har på kort tid blitt funnet døde i Grenland-området, den sørøstlige delen av Telemark fylke. For tre uker siden døde 21 år gamle Jens Lunde Tusvik. Forrige fredag døde 24 år gamle Aleksandar «Sasa» Despotovic og en annen 18 år gammel mann.

Politiet mistenker at alle sakene gjelder overdosedødsfall, og undersøker nå bredt et dødsdop som skal sirkulere i ungdomsmiljøet. Flere ungdommer i Porsgrunn og Skien har nemlig testet positivt for det farlige stoffet fentanyl de siste ukene.

Fentanyl er et sterktvirkende, syntetisk opioid, som benyttes i smertebehandling. Den syntetiske formen for heroin, er opptil 100 ganger mer potent enn morfin - og noen ganger enda sterkere.

Det er livsfarlig selv i små doser, advarer politiet.

- Han ville leve

Aleksandar «Sasa» Despotovics bortgang forrige fredag har etterlatt både familie og venner i sorg. Hans nærmeste venner Andrés Kosztolanyi, Stevan Cvetkovic og Mikael Skjelbred beskriver en sprudlende ung mann, som alltid var opptatt av at de rundt seg skulle ha det bra.

Han var likt av alle, med en stor vennekrets, forteller de.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer