Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kameraten drept av fyllekjører

BEKKJARVIK (Dagbladet): - Det skal ikke gå an å stikke av etter å ha kjørt over noen. Det er helt utilgivelig, sier kamerater av 22 år gamle Håkon Drivenes, som natt til i går ble overkjørt og drept i Bekkjarvik i Austevoll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er helt forferdelig at vi aldri skal få se Håkon igjen. Det har liksom ikke gått opp for oss hva som egentlig har skjedd, sier Johannes Fagerbakke (17) og Magnus Gjerde (20). De var begge kamerater av Drivenes, og var sammen med avdødes bror blant de første som kom til åstedet etter at han ble overkjørt og drept ved 04-tida natt til i går.

- Håkon var i live og pustet fremdeles da vi kom til. Derfor er det så vanvittig at vi aldri skal få se ham igjen. Det hele er helt uvirkelig, sier de to, som er rystet over at gjerningsmannen ikke stoppet og meldte fra.

Ifølge lensmannen meldte 27-åringen, som også kommer fra Austevoll, seg ikke for politiet før søndag klokka 11.30 - om lag åtte timer etter ulykken. Da var politiet på sporet av ham.

På vei hjem

Et helt bygdesamfunn er i sjokk og sorg etter det som har skjedd.

22-åringen var på vei hjem fra en dansetilstelning på grendehuset, og var ikke langt hjemmefra da den fatale ulykken skjedde. Legen konstaterte allerede på åstedet at livet til mannen ikke sto til å redde.

Flere Dagbladet snakket med i går stilte seg spørsmål om Drivenes kunne vært reddet om gjerningsmannen selv hadde meldt ifra.

- Her ute kjenner alle alle, og det gjør på en måte saken verre at gjerningsmannen kommer fra en nabobygd, og at vi vet hvem han er, sier Torstein Veivåg (21).

Lensmann Per Nordstrand sier til Dagbladet at den 27 år gamle mannen som er siktet for å ha kjørt over Drivenes, har en dårlig forklaring for hvorfor han ikke stoppet og meldt fra.

Ingen god forklaring

- Jeg vil ikke gå inn på forklaringen hans, men jeg kan si at den i hvert fall ikke er god. Det foreligger også mistanke om promillekjøring, sier Nordstrand.

- Det er ting som peker i retning av at avdøde har ligget i veibanen da ulykken skjedde. Både siktedes forklaring og skadene på bilen tyder på det, sier Nordstrand.

I går ettermiddag la flere av bygdefolket ned blomster på stedet ulykken skjedde. Dyp sorg preget hele bygda.

- Nå skal vi først og fremst gi familien og ikke minst den jevnaldrende broren til Håkon all vår støtte. Samholdet i venneflokken er sterkt, så vi skal komme over dette, sier Johannes Fagerbakke til Dagbladet.

SJEKKER SPOR: Politi og Biltilsynet undersøker bilen til gjerningsmannen.
MISTET KAMERAT: - Det er helt uvirkelig at vi ikke skal få se Håkon igjen, sier (fra venster) Torstein Veivåg, Johannes Fagerbakke og Magnus Gjerde.