Kameraten frykter leiemorder sto bak

Kameraten til den drepte drosjesjåføren i Stavanger frykter at profesjonelle leiemordere sto bak drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Stavanger fant i dag flere tusen kroner i bilen til den drepte drosjesjåføren.

Politieadjutant Monica Furustøl sier til NTB at obduksjonen er ferdig, men ønsker ikke si mer om resultatet.

Resul Sengsfid (42) er venn og kollega av den drepte iransk-kurdiske drosjesjåføren. Han er sjokkert over drapet på kameraten som søndag ble funnet drept i drosjen sin på Forus i Stavanger.

- Jeg kan ikke forstå hvem som har drept Taher. Hvorfor skulle noen gjøre det? Han hadde ingen fiender og kom aldri i konflikt med noen, sier Resul Sengsefid fortvilet til Aftenposten.

- Som tidligere geriljasoldat er han vant til å forsvare seg og han er sterkt nok mot én person. Jeg frykter at det er flere som har angrepet ham eller at det er en profesjonell drapsmann, sier Sengsefid.

Kona og barna orientert

Drapsofferets kone og to barn er på ferie i utlandet, men ble i går orientert om drapet. Politiet har ennå ikke gått ut med navnet på offeret, siden det er flere nære slektninger som ikke er orientert.

Politiet ha så langt få spor og gå etter, men har lagt an en bred etterforskning, og jobber nå med å sikre spor. Store mengder videokasetter fra overvåkingskameraer i nærheten er samlet inn og skal gjennomgås. I dag skal bilens GPS-logg i taksameteret åpnes, og det vil kanskje kunne gi svar på bilens siste bevegelser.

Politiet er også interessert i tips fra publikum som har observert drosjen til avdøde, en sølvgrå Volkswagen Passat tilknyttet selskapet Norgestaxi, lørdag kveld eller natt til søndag. Har du tips kan du sende en SMS til 41 62 90 51, epost til taxitips@ rogaland.politiet.no, eller ringe til 51 89 93 00.

Politiet holder en pressekonferanse kl. 15.30 i ettermiddag. Dagbladet.no følger saken.