Kameraten i avhør

Den 42 år gamle mannen som fredag ble siktet for drapet på drosjesjåføren Taher Hamidi (37), satt i går i avhør hos politiet i Stavanger. 42-åringen er selv kurder og var venn av avdøde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapssiktede mannen kom til Norge sammen med den avdøde Hamidi, og var godt kjent og respektert i det kurdiske miljøet i byen.

- Jeg kan bekrefte at de to kjente hverandre fra før, sier 42-åringens forsvarer, advokat Atle Helljesen, til NTB. Det bekrefter også politiet.

- Siktede er en del av kretsen rundt avdøde og har snakket en del med mediene i det siste, sier Helljesen.

Nye avhør

42-åringen ble lørdag avhørt på nytt av politiet og konfrontert med sin status som siktet for forsettlig drap på drosjesjåføren Taher Hamidi (37) .

Advokat Helljesen bistår sin klient ved å være til stede under avhøret.

I en pause i avhørene i 20-tiden lørdag kveld opplyser Helljesen at hans klient fremdeles nekter for å ha hatt noe befatning med drapet.

42-åringen ble fredag siktet for drapet da han kom med opplysninger i vitneavhør som, sammenholdt med tekniske funn på åstedet og andre opplysninger, ga politiet grunn til å tro at det er skjellig grunn til å mistenke ham for å ha drept eller medvirket til drapet på drosjesjåføren.

Nekter straffskyld

Den siktede nekter straffskyld og skal være ved godt mot selv om siktelsen går hardt inn på ham, ifølge advokat Helljesen.

- Han opprettholder overfor meg det han har sagt hele tiden, at han ikke har noe med dette å gjøre, sier Atle Helljesen.

Den drapssiktede 42-åringen er ikke tidligere straffet i Norge.

Den siktede fremstilles mandag for varetektsfengsling ved Stavanger forhørsrett. Politiet vil legge ned påstand om fire ukers fengsling med brev- og besøksforbud, sier politiadjutant Monica Furustøl i Stavanger politidistrikt til NTB.

Etterforskning intensiveres

Konsekvensene av at politiet fredag siktet 42-åringen for drosjedrapet, er at politiet nå intensiverer sin etterforskning.

- Vi går fortsatt bredt ut, men vi er mer målrettet enn tidligere, sier politiadjutanten.

Furustøl opplyser at de blant annet har beslaglagt 42-åringens bil og ransaket boligen hans.

Fremdeles etterlyser politiet en mann som er sett i eller ved drosjen enten 01.00 eller 03.30 på parkeringsplassen hvor Hamidi ble funnet drept, og ber vedkommende om å ta kontakt med politiet.

- Men vi utelukker ikke at mannen kan være identisk med den siktede 42-åringen, sier Furustøl.

(NTB)

<B>MINNESTUND: Venner og familie til den drepte drosjesjåføren Taher Hamidi samlet seg i går på drapsstedet.