<strong>FIRE SKADD:</strong> En perosn opereres i morges etter skuddskadene han fikk utenfor utestedene RÅ og Sir Winston i Karl Johan i natt. Foto: ROGERIO SNARLI
FIRE SKADD: En perosn opereres i morges etter skuddskadene han fikk utenfor utestedene RÅ og Sir Winston i Karl Johan i natt. Foto: ROGERIO SNARLI Vis mer

- Kameraten min ble skutt i låret

Forsøkte å stoppe blødningene før nødhjelpen kom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): Tre menn i 20-åra ble i natt skutt av en foreløpig ukjent gjerningsmann utenfor utestedene RÅ og Sir Winston på Karl Johan i Oslo.

En jente fikk også skader, men det er ikke på det rene hva dette skyldes. En 29 år gammel mann opereres nå i morgentimene på Aker sykehus.

Skuddramaet skjedde da utestedene skulle stenge for natta og det hersket komplett kaos på stedet under episoden og i minuttene etterpå.

Forsøkte å stanse blødningen
Dagbladet.no har vært i kontakt med en rekke vitner til hendelsen. En mann som var til stede forteller at en av kameratene hans er blant skuddofrene.

- Kameraten min ble skutt i låret. Vi måtte bruke tamponger jeg fikk låne av en jente til å stoppe blødningene. Vi holdt dem mot sårene, sier vitnet til Dagbladet.no.

Det går en rekke rykter om hva som er bakgrunnen for dramaet. Vitnet Dagbladet.no har vært i kontakt med mener at det hele startet med et slagsmål på utestedet Tiger Tiger i Storgata, et par hundre meter unna Karl Johan.

<strong>STORT POLITIOPOBUD:</strong> Pistolmannen er fortsatt på frifot. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
STORT POLITIOPOBUD: Pistolmannen er fortsatt på frifot. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer

- Deretter ringte flere fra de ulike sidene etter folk. Mannen som skjøt kom gående ned fra Kirkegata. Da han nærmet seg fyrte han av tre skudd mot menneskene utenfor, sier han.

- Krangel om jakke
Et vitne Aftenposten.no har vært i kontakt med forteller at skyteepsioden startet med en krangel om en jakke på vei ut fra RÅ.

- Det var krangel om hvem som skulle få jakken sin først. Ganske idiotisk, for å si det mildt, sier han til avisa.

En kvinne Dagbladet.no har vært i kontakt med var en tilfeldig forbipasserende. Da hun ankom åstedet tok hun hånd om den skadde kvinnen som lå utenfor stedet. Hun forteller at hjalp henne i om lag ti minutter før ambulansen kom.

Gjerningsmenn på frifot
Vitnet, den ung kvinne, var rystet over det hun opplevde på Karl Johan i natt.

- Jeg holdt hodet oppe til den unge kvinnen som var skadd. Hun var ille tilredt i hodet, jeg fikk inntrykk av at hun var streifet av ei kule i panna. Men det aller verste var folkestimlingen rundt. Ingen prøvde å hjelpe, alle bare sto og så på og tok bilder, sier hun til Dagbladet.no.

<strong>FÅR HJELP:</strong> Flere ambulanser kom til og hjalp de skadde. Foto: ROGERIO SNARLI
FÅR HJELP: Flere ambulanser kom til og hjalp de skadde. Foto: ROGERIO SNARLI Vis mer

Politiet opplyser at de etterlyser mannen som skjøt, men også tre eller fire andre eprsoner som var med ham. Den ettersøkte pistolmannen er i 20-årene og skal være av afrikansk utseende.

- Mannen var kledd i sort jakke og hadde en cap på hodet. Han forsvant inn Dronningens gate i nabolaget, og vitner har fortalt at han hoppet inn i en mørk Volkswagen Golf stasjonsvogn. Han er ikke pågrepet, opplyste politiet til Dagbladet.no i morges.

<strong>TOK HÅND OM KVINNE:</strong> Dagbladet.no har vært i kontakt med en forbipasserende som hjalp den skadde jenta før ambulansen kom.
TOK HÅND OM KVINNE: Dagbladet.no har vært i kontakt med en forbipasserende som hjalp den skadde jenta før ambulansen kom. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer