Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kameratene døde - hun overlevde

En bil med seks ungdommer krasjet i Sverige på søndag. Bare to overlevde. Nå snakker mora til den ene overlevende jenta ut.

OMKOM: I Sverige er fire ungdommer bekreftet omkommet etter en alvorlig bilulykke, skriver svenske medier. Video: NTB Scanpix Vis mer

Fire 16 år gamle gutter mistet livet etter en bilulykke utenfor Sundsvall på søndag. En 14 år gammel jente og en kvinne i starten av 20-åra overlevde.

Den eldste kvinnen er fremdeles livstruende skadd.

Nå snakker moren til 14-åringen ut til Sundsvall tidning.

- Tanken i dag er at jenta mi kommer til å bli rehabilitert, men at det er en vanskelig prosess å sørge og leges på samme tid, sier moren til avisa.

Det er fortsatt ikke klart hvordan ulykken skjedde. Politiet etterforsker fremdeles saken, og har blant annet sikret seg en Snapchat-video fra inne i bilen. Det skriver Expressen.

De fire ungdommene var på vei hjem fra et biltreff da ulykken skjedde, melder nyhetsbyrået TT.

- Fryktelig

Hun sier at hun er glad for at dattera er i live.

- Det er fryktelig. Jeg er så takknemlig over at hun lever, samtidig som fire andre familier har mistet sine barn, og det er fryktelig, sier hun.

Til Aftonbladet sier mora at dattera hadde englevakt.

- Hun er alvorlig skadd. Hun kan røre armene og snakke, men resten av kroppen er veldig skadd og hun har veldig vondt, sier moren.

- Hvil i fred

Datteren venter nå på flere operasjoner.

- Hun er takknemlig for at hun lever, men hun er veldig lei seg for sine venner. Hun syns det er fryktelig urettferdig at vennene hennes ikke fikk overleve, sier hun.

Aftonbladet har fått lov av moren til 14-åringen å sitere ett av hennes Instagram-innlegg.

- Hvil i fred alle mine fineste venner. Det skulle ikke bli sånn som dette. Kommer aldri til å glemme dere, skal gjøre dere stolte nå.

Etterforskes

Det er gjennomført en større politietterforskning etter ulykken. Politiet har blant annet vært på stedet med en drone for å ta bilder.

- Vi kommer til å fortsette etterforskningen og undersøke den beslaglagte bilen. Av respekt for de pårørende og for det fortsatte politiarbeidet velger jeg å ikke spekulere eller kommentere hva vi tror at kan ligge bak ulykka, sa lokalpolitisjef Josef Wiklund på en pressekonferanse søndag kved.

Ifølge SVT er politiets hovedteori at høy fart kan ha ført til ulykken. Blant annet er det tydelige bremsespor i asfalten etter utforkjøringen.

Ulykken skjedde i Sundsvall i Västernorrlands län, nord i Sverige, da ungdommen skal ha vært på vei fra et biltreff.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!