Kameratene som skylder på hverandre

65-åringen var tidligere drapssiktet. I dag skal han vitne mot kompisen (38), som sitter tiltalt for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne. De skylder på hverandre.

FRAFALT: Drapssiktelsen mot den 65 år gamle mannen ble frafalt. I dag vitner han mot sin 38 år gamle mekkekompis fra Ålesund, som er tiltalt for bortføring og drap av Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
FRAFALT: Drapssiktelsen mot den 65 år gamle mannen ble frafalt. I dag vitner han mot sin 38 år gamle mekkekompis fra Ålesund, som er tiltalt for bortføring og drap av Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Følg saken i Dagbladets Nyhetsstudio fra cirka klokka 09.00.

(Dagbladet): Den 65 år gamle mannen som tidligere har sittet siktet i Sigrid-saken inntar i dag vitneboksen. Der skal han vitne mot sin 38 år gamle kamerat.

38-åringen fra Ålesund er tiltalt for bortføring og forsettelig drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

Peker på hverandre Den tiltalte Ålesund-mannen nekter for å ha noe med saken å gjøre, og har i sin forklaring pekt på 65-åringen som mulig drapsmann.

Han har forklart at det var flere ting som gjorde ham mistenksom på sin mekkekompis. Blant annet at han ifølge tiltalte hadde kvittet seg med en rød bil på tidspunktet en rød bil var etterlyst i media, og at han hadde vært svært opptatt av Sigrid-saken og tok vare på avisoppslag om saken.

38-åringen hevdet også i retten at 65-åringen hadde uttalt at han ønsket å drepe noen for å havne i Halden fengsel.

- Skylder på andre 64-åringen har overfor Dagbladet tidligere avvist tiltaltes beskyldninger om at han har uttrykt planer om å drepe noen.

- Det høres ut som noe han kunne ha sagt, å skylde på andre, har 65-åringen sagt.

I tidligere intervjuer har 65-åringen sagt at han i utgangspunktet ikke hadde oppført seg unormalt i perioden Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant til han ble pågrepet.

Men han har likevel sagt at han har reagert på skadene på en bil den tiltalte 38-åringen hadde brukt.

- Men siden politiet aldri snakket om påkjørsel i Sigrid-saken, så tenkte jeg ikke noe mer over det. Jeg husker en gang han uoppfordret fortalte at han ikke hadde kjørt på jenta, har 65-åringen sagt.

Vil redegjøre for bilbruk Utover mannens vitnemål etter lunsj i dag, vil to kriminalteknikere og to ingeniører avgi sine forklaringer om bilene den tiltalte 38-åringen har benyttet seg av. Disse forklaringene vil skje hovedsaklig før lunsj.

Blant annet vil en senioringeniør ved Kripos redegjøre for en fiberundersøkelse tatt i en Passat - det har tidligere vært kjent at fiber fra et telt Sigrid Giskegjerde Schjetne ble funnet innpakket i, også finnes i Passat-en.

En ingeniør fra ingeniørfirmaet Rekon vil forklare seg om sine vurderinger av skadene på en Citröen. Politiet har hatt en teori om at skadene fra denne stammer fra en påkjørsel av Sigrid Giskegjerde Schjetne. De har ment at bortføringen og drapet skal ha blitt gjort for å skjule denne.

TILTALT: Denne 38 år gamle mannen fra Ålesund er tiltalt for bortføring og drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Her er han på åstedsbefaring. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TILTALT: Denne 38 år gamle mannen fra Ålesund er tiltalt for bortføring og drap på Sigrid Giskegjerde Schjetne. Her er han på åstedsbefaring. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer