Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kamerater siktet for drapet på Tomasz (28)

Tomasz Aleksander Kusnier (28) har vært savnet siden tur på byen i august 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Politiet i Stavanger antar at mannen er drept, opplyser politiet i Stavanger.

Torsdag 29. oktober pågrep de to polske statsborgere på 24 og 25 år. De er siktet for forsettlig drap på Tomasz Aleksander Kusnier (28), som også er polsk statsborger, opplyser politiet i en pressemelding.

Kusnier har vært savnet siden slutten av august 2008, og er ikke funnet. Siste kjente livstegn er om morgenen fredag 22. august 2008.

Siste livstegn på byen
- Han var på byen med en kamerat, etter det har ingen sett ham, sier politiinspektør Ernst k. Rossebø i politiet i Stavanger til Dagbladet.

Mannen ble savnet fra sitt hjem og fra arbeidsplassen.

Begge de to siktede er bekjente av savnede. Alle tre har vært kolleger og har jobbet for et mindre firma i byen.

Pågripelsen skjedde på bakgrunn av opplysninger som har fremkommet i løpet av den senere tids etterforskning av saken.

- Vi ønsker ikke å gå inn på detaljer på bakgrunnen til hvorfor vi mener han er drept og at vi mener de har gjort det. Vi har flere teorier vi jobber ut i fra, men kan ikke gå ut med de nå, sier Rossebø.

Ikke skjellig grunn til mistanke
Begge de siktede ble fredag 30. oktober 2009 varetektsfengslet av Stavanger tingrett i fire uker med restriksjoner.  En av de siktede anket varetektsfengslingen inn for Gulating lagmannsrett som ved kjennelse av 9. november løslot ham. Som følge av dette valgte politiet også å løslate den andre siktede, opplyser politiet i pressemeldingen.

- Retten mener det ikke er skjellig grunn til mistanke. De mener med det at politiet har for dårlige bevis i saken. Det er utfordrende fos oss når de er på frifot. Det kan være en fare for at de forspiller bevis, og det er en mulighet for at de vil forlate Norge, sier Rossebø til Dagbladet.

Politiet har gått ut med bilde av savnede som er gjengitt i denne artikkelen. Dagbladet har så langt ikke kommet i kontakt med politiet for en kommentar.

- Vi håper bildet kan føre til tips fra publikum. Vi har mange avhør og tradisjonell etterforskning foran oss, sier Rossebø.

Kripos koblet inn
Da savnet-meldingen kom inn i slutten av august i fjor, startet politiet etterforskning i saken.

- Til slutt ble det informasjonstørke og vi lot det ligge. Vi tok fram saken igjen etter sommeren i år. Det kom nye opplysninger og etter at dette ble systematisert, siktet vi de to mennene, sier politiinspektøren.

Tre tjenestemenn fra Kripos har bistått etterforskningen i Stavanger den siste halvannen måneden.

Dagbladet følger saken.

ANTATT DREPT: Tomasz Aleksander Kusnier (28). Foto: Politiet
ANTATT DREPT: Tomasz Aleksander Kusnier (28). Foto: Politiet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media