Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kamerater siktet for sexovergrep etter chat

To menn i 30-årene lokket med gratis øl for å få to tenåringsjenter med på fest i Åsane. Da jentene på 14 og 16 år var blitt godt fulle, skal de to mennene ha forgrepet seg seksuelt på dem begge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to mennene på 33 og 34 år oppga på sjekkenettstedet SprayDate, som drives av TV 2 Nettavisen, at de ønsket å treffe kvinnen i sitt liv.

Ute etter sex

Guttene la ikke skjul på at de gjerne ville ha sex, og var blant annet med i diskusjonsgrupper som «Sex Uten Forpliktelser», «Kinky Stuff», «Frekke ungjenter» og «Ung + Gammel», skriver Bergens Tidende.

Det startet med at en av mennene inviterte jentene på fest. De svarte at de ville bli med, men skrev at "vi blir bare med hvis du sjenker oss". Det lovet mannen å gjøre, og han ville også hente de to jentene i bilen sin.

Pågrepet samme dag

Overgrepene skal ha skjedd natt til mandag. Mennene ble mandag pågrepet og siktet for voldtekt og seksuelle overgrep mot mindreårige.

Dagen etter ble de sluppet fri. Årsaken til at de to ikke ble fremstilt for varetektsfengsling, er at politiet ikke mener det er fare for bevisforspillelse eller at noen av de siktede skal forgripe seg på ny.

Løy på alderen

De to jentene skal ha utgitt seg for å være over den seksuelle lavalder. Ifølge politiadvokat Sidsel Isachsen i Hordaland politidistrikt er det uten betydning for saken.

- Det finnes haugevis med rettspraksis på dette området. Kravene til å forvisse seg om riktig alder er veldig strenge. Det er ikke nok å spørre og se, sier Isachsen til Bergens Tidende.

Les utskriften av chatten.