Kamilat (21) fikk nesten hele ansiktet etset bort

Ble overfalt med svovelsyre. Kvinner i Etiopia tier om volden mot dem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Kamilat Mehdi(21) var på vei hjem en mørk kveld med hennes to søstre da hun ble overfalt av en mann som kastet svovelsyre over henne, melder nyhetsbyrået Reuters.

21-åringen fikk syreskader i øynene, nesen, munnen, pannen og brystet, mye av huden i ansiktet hennes etset bort. Hun mistet øyebryn og-vipper og en del av håret på hodet. Søstrene hennes fikk lettere syreskader i ansikt og rygg.

Ifølge en venn av familien, Yemenesh Negashi, kjente Mehdi overfallsmannen. Han skal ha forfulgt henne i fire år og tidligere har han truet både henne og familien hennes. Ved en anledning har han også sendt henne en bag med eksplosiver. Hun har gått til politiet med det, men har fått beskjed om at det mangler bevis mot mannen. En mann ble søndag tiltalt for syre-overfallet, men rettssaken er foreløpig utsatt.

Overfallet har rystet Etiopia og har satt søkelys på den så langt skjulte brutale volden mot kvinner.

- Dette er ikke bare en forbrytelse mot Kamilat. Dette er kriminalitet mot staten Etiopia. Dette er en forbrytelse mot min datter, min søster, min mor, sier justisminister Assefa Kesito.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer