Kamilat (21) ga volden mot kvinner et ansikt

Nesten alle jenter i Etiopia, Uganda og Kenya opplever å bli banket opp, voldtatt og psykisk mishandlet før de fyller 18 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det vakte oppsikt da etiopiske Kamilat Mehdi (21), som ble overfalt med svovelsyre, gikk ut i mediene og fortalte sin historie. Bildene av den syreskadde 21-åringen punkterte hull på taushetsballongen om vold mot kvinner og barn i Etiopia.

- Det er blitt mye lettere å snakke om kvinners rettigheter nå. Det er et stort fremskritt at Kamilat Mehdi stod frem og etiopere selv synes at det begynner å skje ting, sier Anne Grete Larsen i Plan Norge til Dagbladet.no.

I forrige uke kom hun hjem fra et opphold i Etiopia der organisasjonen driver med menneskerettighetsarbeid.

En fersk rapport utarbeidet av The African Child Policy Forum viser hvor omfattende den seksuelle, fysiske og psykiske mishandlingen av jenter i de øst-afrikanske landene Etiopia, Uganda og Kenya er.

Mødrene binder dem fast, brødrene sparker og slår dem, kjærestene tvinger dem til å ha sex og driver dem ut i prostitusjon, lærerne mishandler dem psykisk, og de er vitner til at deres kjære blir slått og drept. Slik beskriver jenter fra de tre landene hverdagen sin.

Sårbare for volden

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer