Kamis (9): - De slo oss hver eneste dag

En ny Unicef-rapport forteller om utstrakt voldtekt og overgrep mot barn som prøver å komme seg til Europa. Se Kamis fortelle sin sterke historie.

FLYKTET FOR LIVET: Ni år gamle Kamis flyktet fra Nigeria. Hennes mor betalte 13 000 kroner for å krysse Middelhavet i en gummibåt sammen med datteren. Hør den sterke historien til den ni år gamle jenta i videoen. Video: UNICEF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hver eneste dag drar tusenvis av mennesker til en ukjent framtid på grunn av krig, sult, frykt, fattigdom - eller håp om en bedre framtid. Lite aner de om ekstreme risikoene og helvetet som mange av dem vil gjennomleve på veien nordover.

Men niårige Kamis vet hvor farlig en slik reise er. Sammen med mora og to yngre søsken, sitter hun på en lukket avdeling i Abu Salim, i Libyas hovedstad Tripoli. Senteret er for migranter som libyerne mener har ankommet landet illegalt.

- De slo oss hver eneste dag, forteller hun på en video som Dagbladet har fått fra Unicef.

Innelåst i Gaddafi-fengsel

En Unicef-rapport viser at seksuell vold, utnytting og sult er vanlig på flyktningruta fra det afrikanske kontinentet, via Nord-Afrika - og spesielt Libya - og til Italia og resten av Europa.

Unicef møtte Kamis, søsknene og mora innelåst bak en jerndør i en av avdelingene på Abu Salim, det som før var Libya-diktator Muammar Gaddafis fengsel for hans mest forhatte fanger.

Her sover kvinner og barn på bakken, tett i tett. Mora, Kamis og de to mindre søsknene flyktet fra Nigeria til den libyske ørkenbyen Sabha. Der betalte mora 1500 dollar til en menneskesmugler som skulle frakte dem over Middelhavet i en gummibåt. Turen fra Sabha til hovedstaden Tripoli var ifølge Kamis forferdelig, med mye skrik og frykt. Og med vakter som behandlet den lille familien veldig dårlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer