Kamp mot byråkratiet

I over et år har bydel Gamle Oslo tvunget Per Aleksander (6) til å hjelpe sin sterkt funksjonshemmede mamma Ellen Fossheim. I dag feirer de at første slag mot byråkratene er vunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det måtte ubehagelige TV-bilder til for å presse fram et anstendig svar fra «hjelpe»-apparatet. Helt fram til torsdag denne uka så alt håpløst ut. Ellen Fossheim var totalt utslitt av å kjempe mot bydelen sin for å få den nødvendige hjelpen.

Men da NRK Østlandssendingen filmet Per Aleksander mens han hjalp mamma av med jakka, kapitulerte Fylkesmannen og beordret bydelen til å sette seg ned med Ellen for å finne en løsning.

- I morgen inviterer vi til en liten fest her for å feire den foreløpige seieren. Nå håper jeg at vi får nok assistansetimer til å leve igjen, sier Ellen.

Mistet den ene

Kampen mot byråkratiet startet i fjor vår. Da var Per Aleksander nesten fem år gammel og hadde to foreldre, Ellen med cerebral parese og avhengig av rullestol, pappa Ole Petter med vannhode. Da Dagbladet besøkte familien i mars, fortalte de om hvordan det er å være funksjonshemmede foreldre. Mentalt var de like godt utrustet som andre, fysisk måtte de streve litt mer.

- Men det er viktig for meg at han ikke hjelper meg mer enn det som er naturlig for ham. Han skal ikke vokse opp som min assistent, sa Ellen om Per Aleksander da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer