Kamp mot ny underklasse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets leder, Jens Stoltenberg, mener regjeringen svikter i arbeidet med å integrere innvandrerne i det norske samfunnet. Han peker på at kutt i arbeidsmarkedstiltak, privatisering av skolen, avviklingen av den sosiale boligbygginga og satsingen på kontantstøtte fører til at flere innvandrere blir gående uten jobb og at vi er på vei til å få en etnisk underklasse i Norge.

Regjeringen vil selvsagt imøtegå Stoltenbergs argumentasjon. Blant annet har arbeidsløsheten blant innvandrere vært høy også mens Ap har hatt regjeringsmakt. Likeledes vil Ap's motstandere kunne hevde at partiets egen integreringspolitikk gjennom flere tiår har slått feil. Men det er liten tvil om at Ap-lederen har rett i at flere arbeidsplasser og tiltak, en felles god offentlig skole og barnehageplasser framfor kontantstøtte hadde lettet integreringen av innvandrere i det norske samfunnet.

Det viktigste med Stoltenbergs utspill i Dagbladet fredag er det at Ap-lederen på denne måten forplikter landets største parti og dets samarbeidspartnere. Han lover politiske grep for integrering på alle områder dersom det blir regjeringsskifte neste høst. Han føyer dessuten kampen mot en slik ny underklasse inn i Ap's historiske tradisjon og viser til kampen for arbeidernes kår i mellomkrigstida og kvinnekampen på 60- og 70-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer