Kamp om Dianas ansikt

Prinsesse Dianas familie ønsker nå å patentbeskytte prinsessens ansikt. Det betyr at mange av dem som har tjent seg søkkrike på prinsessens død risikerer erstatningskrav i gigant-klassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvor makabert det måtte være har folk tjent store formuer i kjølvannet av prinsesse Dianas død. Krus, tallerkner og andre kitsch-effekter med prinsessens ansikt gikk unna som de berømmelige varme hvetbrødene etter at prinsessen ble drept i fjor. Men nå kan de som profiterte på ulykken måtte betale regningen.

Millionkrav

Ledelsen for prinsessens minnefond har søkt det britiske patentkontoret om enerett på Dianas ansikt og navn. I tillegg har Dianas mor og søster søkt om enerett på frasen «The people's princess» (folkets prinsesse). Et annet firma har søkt om enerett på uttrykket «The princess of hearts». Hvis patentkontoret godtar disse søknadene kan de som har brukt Dianas ansikt i kommersielt øyemed vente erstatningskrav i millionklassen.

Kjent fra sporten

Flere kjente idrettsmenn og -kvinner har allerede tatt patent på eget navn og ansikt. Racer-føreren Damon Hill og fotballheltene Paul Gacoigne og Eric Cantona har allerede gjort det etterkommerne etter Diana nå forsøker å gjøre. Cantona har sågar fått enerett på utropet «Ooh aah Cantona».

Profitører til livs

Vanessa Corringham, talskvinne for Dianas minnefond sier at dette tiltaket er ment å hindre misbruk av den populære prinsessen etter hennes død. Hun er lite begeistret for dem som har tjent seg søkkrike på å selge T-skjorter med prinsessens bilde. Statsminister Tony Blair har offentlig gått ut og karakterisert alle Diana-effektene som «upassende og smakløse».

Positiv Diana-butikk

Men ikke alle har forsøkt å utnytte resultatet av verdens mest omtalte trafikk-ulykke til egen vinning. En av de største veldedighets-suksessene i historien står Elton John for. Inntektene fra salgssuksessen «Candle in the wind» går uavkortet til prinsessens minnefond. Platen er så langt solgt i over 31 millioner eksemplarer. Fondet vurderer å sette igang 250 nye prosjekter som skal gi klingende mynt i en ellers velfylt kasse.

DIANA: Effekter med prinsesse Dianas ansikt bør forbys, mener familien.