HEFTIG BUDRUDE: Denne kjedede eneboligen i Langmyrgrenda på Nordberg gikk 1,9 mill. over prisantydning. Foto: Privatmegleren. 
HEFTIG BUDRUDE: Denne kjedede eneboligen i Langmyrgrenda på Nordberg gikk 1,9 mill. over prisantydning. Foto: Privatmegleren. Vis mer

Kamp om enebolig på Nordberg - kraftig økning i antall boligsalg over 15 millioner

Prisantydningen lå på 14,5 millioner, men salgssummen endte på 16,4 millioner. Hos Privatmegleren har antall salg over 15 millioner økt med 61 prosent hittil i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Mens deler av boligmarkedet i Oslo har bremset betydelig, har man ikke merket det tilsvarende i markedet for familieboliger og i det dyrere sjiktet, over 15 millioner kroner, ifølge Grethe W. Meier i Privatmegleren.

– Der går markedet som før, og med vedvarende lav rente opplever vi at det er stadig flere som vil bruke mye penger på å bo veldig bra. Vi har hatt en vekst på 61 prosent i antall salg av boliger over 15 millioner kroner hittil i år, sammenlignet med samme periode i fjor, sier Meier til Finansavisen.

I antall utgjør det 113 salg hittil i år mot 70 på samme tid i fjor.

– Kontinuerlig høy

Et eksempel på det er den kjedede eneboligen i Langmyrgrenda 26 B på Nordberg i Oslo. Den 186 kvadratmeter store eneboligen ble lagt ut med prisantydning på 14,5 millioner kroner.

– Det var stor interesse og tre stykker som var med i budkampen, forteller eiendomsmegler Henrik A. Berg i Privatmegleren til Finansavisen.

Dermed endte prisen på 16,4 millioner kroner.

– Hva tenker du om at prisen ender såpass høyt over prisantydning?

– I ettertid kan man si at vi skulle priset boligen høyere, men vi ville være nøkterne. Det siste referansepunktet vi hadde var fra februar, da gikk en ende i kjeden av eneboliger for 15,2 millioner. Den ble kuppet før visning. Vi var usikre på om betalingsvilligheten ville strekke seg over 15 millioner og så ikke for oss at den skulle gå så høyt, sier han til avisen.

Som Meier opplever Berg at markedet for familieboliger, inkludert rekkehus, tomannsboliger og eneboliger, går veldig godt, også i de øverste prisklassene.

– Det er begrenset utbud og interessen er kontinuerlig høy. Det er den fortsatt, sier han til Finansavisen.

Han viser til et annet eksempel fra Ullevål-området, hvor Privatmegleren nylig solgte tre eneboliger med prislapper på henholdsvis 17,2, 18 og 19 millioner kroner.

Flere økonominyheter

Verdens første havbaserte oppdrettsanlegg er levert
Diplomatisk krise sender oljeprisen opp
Qatar-aksjer blir smadret