Kamp om Jesus

Kristne og muslimske palestinere i Nasaret ligger i skyttergravene før 2000-årsfeiringen. Striden er om det skal bygges kirke eller moské i byen der Jesus vokste opp. Hundretusener av pilegrimer fra hele verden skal besøke Nasaret og hele feiringen kan bli avlyst eller ende i en voldsorgie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Etter planen skal paven til Nasaret i mars neste år.

Striden står om det skal bygges en plass for tilreisende pilegrimer eller en moské på stedet der engelen Gabriel fortalte jomfru Maria at hun skulle føde frelseren Jesus . En av de største og viktigste kirkene i Midtøsten, Bebudelseskirken, ligger på dette området. Men de kristne trenger mer plass før 2000-årsfeiringen.

- Nei, sier de muslimske palestinerne i Nasaret.

De har funnet ut at de akkurat nå vil bygge en gigantisk moské på stedet, med en minaret som skal være nesten ett hundre meter høy. Muslimene hevder at det har ligget en muslimsk gravplass på området. Her skal blant andre Shhab el-Din, fetter til den store hærføreren Salah el-Din (Saladin), være gravlagt.

Het påske

Urolighetene begynte ved påsketider i år. Flere titall kristne og muslimske palestinere ble skadd i sammenstøtene, og flere kristne butikker ble satt i brann.

Situasjonen er fremdeles meget spent, spesielt fordi muslimene har satt opp en provisorisk moské på den omstridte plassen.

- Ingen skal fjerne oss. Vi er forberedt på å dø for å få bygd moskeen vår, sier Mohammed Rahal, en lokal muslimsk butikkeier til den engelske avisa The Sunday Telegraph.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer