UTFORDRER: Afshan Rafiq sier til Dagbladet at det i dag vil bli kamp om flere av plassene på stortingslisten til Oslo Høyre. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
UTFORDRER: Afshan Rafiq sier til Dagbladet at det i dag vil bli kamp om flere av plassene på stortingslisten til Oslo Høyre. Foto: Håkon Eikesdal / DagbladetVis mer

Kamp om plassene på Oslo Høyres stortingsliste

Heidi Nordby Lunde og Afshan Rafiq tar i kveld opp kampen om en sikker plass på Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Oslo Høyres nominasjonsmøte begynner klokka seks i kveld, blir det kamp om plassene. Heidi Nordby Lunde og Afshan Rafiq varsler begge at de vil stille til kampvotering for en sikker plass på lista foran stortingsvalget.

I følge de siste meningsmålingene vil de åtte første på stortingslisten til Oslo Høyre være sikret plass på Stortinget. De fire øverste på nominasjonslisten er ansett som sikre, med tre nåværende stortingsrepresentanter som stiller til gjenvalg i tillegg til finansbyråd Kristin Vinje som også er nestleder i Oslo Høyre. De fire neste plassene på listen ser det derimot ut til å bli kamp om.

- Jeg antar at det vil bli kampvotering om flere av plassene. Det er mange dyktige sjeler både lenger ned på listen og utenfor listen som vil høyere opp, sier Heidi Nordby Lunde.

- Vil ikke vente på at noen skal bli gravide Nordby Lunde står på tiendeplass på nominasjonskomiteens innstiling. For henne blir det naturlig å velge kampvotering fordi hun ikke er blant de "åtte sikre", og med det utfordre Astrid Nøklebye Heiberg.

 - Jeg kommer til å utfordre syvendeplassen fordi jeg ser på den som helt realistisk å få inn på Stortinget etter høstens valg. En tiendeplass med en garantert varamannsplass er flott, men nå må det bli enten eller, sier Nordby Lunde.

Nordby Lunde mener valget om å utfordre syvendeplassen er et valg om hva hun vil fokusere på i tiden fremover.

- Jeg vil legge fra meg de andre hattene, og gjøre dette hundre prosent. Det er mange jobber jeg ikke vil være aktuell for de neste fire årene med en varamannsplass. Jeg vil ikke ha en uinteressant jobb, og vente på at noen skal bli gravide. Dette er et valg om hva jeg vil fokusere på.

- Konkurranse fører til bedre kvalitet Uansett utfall mener Nordby Lunde at Oslo Høyre har godt av konkurranse og kampvotering under nominasjonsmøtet.

- Jeg er spent foran kveldens møte, men konkurranse fører uansett til bedre kvalitet. Ved kampvotering får man enten bekreftet valget av en innstilt kandidat, eller så ser man at utfordreren er bedre.

Kamp om flere av plassene Afshan Rafiq fra Stovner står på niendeplass på nominasjonskomiteens innstiling. Også hun planlegger å utfordre en av de høyere opp på listen under kveldens nominasjonsmøte.

- Jeg har bestemt meg for å utfordre en av de høyere plassene på listen, men jeg ønsker ikke å offentliggjøre hvilken, det vil først skje på møtet i kveld, sier Rafiq.

I likhet med Nordby Lunde er Rafiq overbevist om at det vil bli kamp om flere av plassene.

- Det vil helt sikkert bli kamp om flere av plassene, blant annet er det klart at det blir kamp om både syvende og åttende plassen.

Rafiq mener det er et sunnhetstegn for demokratiet at det er kamp om plassene.

- Det er et tegn på at demokratiet fungerer som det skal. Kandidater som er plassert lenger ned på listen eller som ikke er på listen får mulighet til å ta opp kampen om sitt kandidatur. Det er også et sunnhetstegn for partiet at noen vil kjempe seg frem og gjøre en jobb for partiet.

KAMPVOTERING: Heidi Nordby Lunde vil i dag utfordre for å satse på politikken hundre prosent.  
Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet
KAMPVOTERING: Heidi Nordby Lunde vil i dag utfordre for å satse på politikken hundre prosent. Foto: Jørn H.Moen / Dagbladet Vis mer