Kamp på bare nevene

Vitaulas Hermansen (12) fra Drammen ble den første norgesmesteren i «stein, saks, papir» på Rådhusplassen i Oslo i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

20 finalister fra hele landet var påmeldt til kampen om kjempet om NM-tittelen. Men da arrangørene fikk melding om et frafall, fikk en publikummer sjansen. Den heldige ble Simen Wang (9) fra Oslo, som med sin aggressive stil skulle klare å kjempe seg helt til finalen. Der måtte han derimot gi tapt for Vitaulas Hermansens kjølige pokerfjes. Vitaulas vant finalen 3- 1 i sett, og kunne ta med seg den gjeve pokalen, som var nesten like høy som ham selv.

Taktikken vil han ikke avsløre.

-  Nei, det er egentlig bare flaks. Jeg vet ikke hvorfor jeg har vunnet så mye, sa den beskjedne vinneren.

Til Canada

Nå blir det hardtrening fram mot verdensmesterskapet i «stein, saks, papir», som avholdes i Toronto, Canada i oktober.

-  Det blir trening sammen med venner. Jeg gleder meg til å dra, sier Hermansen.

I tillegg til vinneren får de tre andre semifinalistene også en plass på landslaget, og får æren av å ta hånd om Norges ære i verdensmesterskapet i Canada. De tre andre er Simen Wang (9) fra Oslo, Stian Gjermstad (17) fra Lillehammer, og Sigurd Kurdøl fra Lillehammer.

Troppen er ung, men det bekymrer ikke president og landslagstrener i forbundet for «stein, saks, papir», Geir Arne Brevik.

 NORGESMESTER:  Simen Wang (9) fra Oslo fortviler etter å ha tapt 3- 1 for en triumferende Vitaulas Hermansen (11) i finalen i «stein, saks, papir» i går. President og landslagstrener i norsk forbund for «stein, saks, papir», Geir Arne Brevik, gratulerer. Foto: Hans Arne Vedlog
NORGESMESTER: Simen Wang (9) fra Oslo fortviler etter å ha tapt 3- 1 for en triumferende Vitaulas Hermansen (11) i finalen i «stein, saks, papir» i går. President og landslagstrener i norsk forbund for «stein, saks, papir», Geir Arne Brevik, gratulerer. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

-  Gode sjanser

-  Dette er den nye generasjonen «stein, saks, papir»-spillere. Man hadde kanskje trodd at studentene ville gjøre det bedre, men de yngre har større mengdetrening enn de eldre. Alle fire er veldig fokuserte, og har jobbet målrettet lenge. Mange vil undervurdere oss, sier Brevik.

-  Jeg tror sjansene i Canada er veldig gode. Vi skal ha noen treninger for å spisse laget på ulike måter, sier landslagstreneren.