Kampanje for verdier

KrF-leder Dagfinn Høybråten beskylder Dagbladet for kampanjejournalistikk og hets når han møter motstand i verdispørsmål. Han liker ikke at vi gjør jobben vår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRF OPPRETTET

verdikommisjonen, men de siste månedene har vist at partiet tåler verdidebatt dårlig. Dagfinn Høybråtens turbulente start som partileder skyldes ikke kampanjer, men uklarhet, bortforklaringer og umulige avgrensninger i en verdidebatt om bioteknologi og holdninger til homofile. Det paradoksale er selvfølgelig at selve verdipartiet i norsk politikk ikke klarer å håndtere en verdidebatt når partipolitisk taktikk og frykt for å miste velgere gjør det vanskelig å være tydelig på hva man står for.

HØYBRÅTEN

har gjentatt gang på gang - med sin sjef Kjell Magne Bondevik som aktiv resonanskasse - at mediene generelt og Dagbladet spesielt driver hets og kampanjejournalistikk. Han føler seg personlig angrepet og forfulgt. Som bevis bruker han det han kaller en «innrømmelse» fra meg om at Dagbladet driver kampanjejournalistikk. Det er verken noen «innrømmelse» eller en «historisk oppsiktsvekkende uttalelse», som han også kaller det. Det mest oppsiktsvekkende er at Høybråten kaller det hets når hans standpunkter virkelig blir tatt på alvor, blir prøvd og debattert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.