NYE ANGREP: Donald Trumps kampanje retter nå oppmerksomheten mot Clinton-ekteparets gamle skandaler. På tross av det som skal være klare råd fra flere rådgivere. Både Trump og Clinton er klare for at spørsmål kan komme opp i neste debatt. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/NTB scanpix
NYE ANGREP: Donald Trumps kampanje retter nå oppmerksomheten mot Clinton-ekteparets gamle skandaler. På tross av det som skal være klare råd fra flere rådgivere. Både Trump og Clinton er klare for at spørsmål kan komme opp i neste debatt. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/NTB scanpixVis mer

Kampanjen trosser alle råd med nye angrep: - Trump har aldri behandlet kvinner slik Hillary Clinton og mannen hennes gjorde

- Jeg har en fantastisk ekteskapshistorie, sier Trump selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump fullførte presidentdebatten mot Hillary Clinton natt til tirsdag på en litt spesiell måte.

Han ble i etterkant kritisert for ikke å ha tatt opp flere av Clintons svakheter, som Benghazi-saken, e-postskandalen og hennes tiår som karrierepolitiker.

Last ned Dagbladets podcast om USA-valget her!

Likevel fikk han inn et lite stikk om motstanderens fortid mot slutten av debatten.

SNAKKER UT: - Donald, hun har et navn. Hun heter Alicia Machado, sa Hillary Clinton under valgdebatten. Trump har tidligere kommet med en rekke utsagn om utseendet til den tidligere missedronninga. Nå snakker hun ut. Video: CNN Vis mer

- Jeg hadde tenkt å si noe veldig tøft til Hillary og hennes familie. Jeg sa til meg selv at jeg ikke kan gjøre det. Jeg kan bare ikke gjøre det. Det er upassende, det er ikke pent, sa Trump under debatten.

Varsler sterkere kost

Han fikk sagt det han skulle si uten å si det, men neste gang kan det bli styggere.

Bill Clinton hadde blant annet et forhold til praktikanten Monica Lewinsky, og har ved flere anledninger blitt beskyldt for seksuell trakassering. Trump har tidligere i valgkampen kalt Bill Clinton «den verste kvinnemishandleren i politikkens historie».

Etterpå kunne Trump bekrefte at det var Bills utroskap han ville ta opp, men at han ikke hadde samvittighet fordi Clinton-parets datter Chelsea satt i salen. Bill Clinton hadde påståtte forhold til flere kvinner på 90-tallet, og er i tillegg blitt anklaget for seksuell trakassering.

Donald Trump har varslet at han kan komme med sterkere kost mot Clinton og deres ekteskap i neste debatt. Det sa han blant annet til CNN like etter sendingen.

- En fantastisk ekteskapshistorie

Trumps valgkampsjef Kellyanne Conway bekreftet til CNN at hun oppfordret Trump til å ikke snakke om det, men Trump varsler nå at han er klar for det som måtte komme.

- Det er vel en risiko for at dette kommer opp. Men hennes historie er veldig annerledes enn min. Det vi hadde da, var en stor presidentskandale, sa Trump natt til fredag i et intervju med New Hampshire News på spørsmål om begge kandidatenes kjærlighetsliv kan komme opp i neste debatt.

- Du er ikke bekymret for din egen ekteskapshistorie? sa reporteren.

- Nei, ikke i det hele tatt. Jeg har en fantastisk ekteskapshistorie, svarte presidentkandidaten.

Donald Trump er for øvrig gift tre ganger. Han ble også anklaget av sin første kone Ivana Trump, for overgrep.

Hillary ikke med på leken

Samtidig ble Hillary Clinton konfrontert med problematikken på en pressekonferanse natt til fredag.

- Dersom Trump tar opp din ektemanns fortid, vil du si at ektefellers utroskap ikke burde tas opp i en presidentkampanje?

- Nei, var Clintons klare svar.

Donald Trump bare dør etter å snakke om Bill Clintons sexskandaler på 90-tallet, men Hillary Clinton er ikke med på leken, skriver Politico.

Angrepet har allerede begynt

Skal vi tro Politico, har Trump-kampanjen allerede iverksatt denne angrepstaktikken.

Det på tross av sterke advarsler fra flere republikanere om å ta tak i Clinton-ekteskapet eller den tidligere missedronninga Alicia Machado, som har vært samtaleemnet de siste dagene. Trump ble utropt som taperen av debatten og i dagene i etterkant, nå trossen han likevel alle råd.

PRESIDENTDEBATTEN: Dagbladets kommentator Marie Simonsen snakker om Donald Trumps beskyldning om at det er et svakt karaktertrekk ved Hillary Clinton å være gift med en utro mann. Vis mer

Natt til fredag gikk det nemlig ut en e-post til Trumps nærmeste støttespillere.

- Trump har aldri behandlet kvinner slik Hillary Clinton og mannen hennes gjorde da de forsøkte å ødelegge personene som kom med anklagene mot Bill Clinton.

Under et velgermøte i New Hampshire referte også Trump til Clinton-familien som den fæle fortida.

Samtidig har noen av Trumps mest høyprofilerte støttespillere, Newt Gingrich og Rudy Guiliani, kommer med ekteskapsangrep. Gingrich selv giftet seg med videregående-læreren sin og ba om skilsmisse da hun kom seg etter kreftsykdom. Det er også flere rapporter om at Giuliani var utro da han var gift med sin andre kone.

- Veldig stolt

Samtidig har flere av hans støttespillere uttrykt stolthet over at Trump ikke gikk mer detaljert inn på Clintons ekteskap.

- KALT KVINNER GRISER: Hillary Clinton benyttet debatten til å påpeke de mange, og ikke så hyggelige utsagnene Donald Trump har hatt om kvinner. Video: CNN / Foto: Julio Cortez / AP Vis mer

- Jeg er veldig stolt. Helt mot slutten angrep hun ham og tok helt av med denne utbasuneringen om kvinner. Du kunne se det i ansiktet hans. I primærvalget ville han knust henne. Han tenkte på det, og jeg er sikker på han sa til seg selv at en president i USA ikke burde angripe noen personlig når deres datter sitter i salen, sier en av Trumps nærmeste støttespillere Newt Gingrich til Sean Hannity Radio Show, ifølge Buzzfeed.

- Det ville vært veldig enkelt for ham å ta agnet. Spesielt på det siste spørsmålet da de spurte om sexisme, sier Trumps sønn Eric Trump til radiovert Simon Conway.