Mareritt i ferieparadiset:

- Kampen er på ingen måte over

I fire år har «Ida» ventet på å møte i retten og forklare seg foran mennene som er tiltalt for å ha voldtatt henne på Rhodos. Etter en knapp halvtime ble rettssaken utsatt på ubestemt tid.

KLAR: Her er norske «Ida» på vei inn i rettssalen på Kos. Kort tid etter var saken utsatt på ubestemt tid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
KLAR: Her er norske «Ida» på vei inn i rettssalen på Kos. Kort tid etter var saken utsatt på ubestemt tid. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KOS (Dagbladet): - Jeg vet ikke om skuffelsen kan beskrives med ord. Jeg har ventet i fire år. Det har vært en lang forberedelse til denne rettssaken. Så kommer vi hit, jeg har med meg advokat og venninner som støtte, og så skjer dette.

Det sier norske «Ida» etter å ha fått beskjed av den greske retten at saken hennes er utsatt på ubestemt tid. Mandag møtte hun i rettssalen på Kos. Det gjorde også én av de to mennene som er tiltalt for å ha voldtatt henne på Rhodos i 2017.

Etter en knapp halvtime i rettssalen ble det klart at saken er utsatt. Hovedforsvareren til de to tiltalte hadde på kort varsel blitt innkalt til en annen rettssak. Dermed vil det etter alt å dømme ikke bli noen ny behandling av saken før langt ut i 2022.

TILTALT: Mandag begynner rettsaken mot to menn, tiltalt for å ha voldtatt en norsk kvinne i Rhodos i 2017. Video: Audun Hageskal Vis mer

- Jeg har ikke tapt

- Det er vanskelig å ta innover seg. Men dette er ikke ferdig. Kampen er på ingen måte over. Jeg har ikke tapt, og ingenting har forandret seg i denne saken. Dette gir meg bare mer styrke, sier den norske kvinnen i 30-åra.

Dagbladet har tidligere fortalt hennes historie, om jenteturen til den greske turistmagneten Rhodos, hvor hun skal ha blitt utsatt for voldtekt av to menn.

- Det har vært et helvete. Det har vært fornektelse og sinne. Jeg har klandret meg selv i fire år. Klandret meg selv for at jeg ble voldtatt. En bit av sjela mi ble igjen på Rhodos den natta, sa «Ida» i intervjuet den gang.

- Ekstremt ubehagelig

Mens en av de tiltalte har valgt å la advokaten representere seg, og ikke møte selv, møtte den andre tiltalte opp i retten mandag. Begge nekter straffskyld og sier de aldri har møtt den norske kvinnen.

- Jeg ønsker ikke å si noe om tiltalen, men jeg kan forsikre deg om at uskyldige mennesker ikke havner i fengsel, sa den tiltalte som møtte i retten mandag til Dagbladet.

NEKTER: Mannen nekter for å ha møtt den norske kvinnen han er tiltalt for å ha voldtatt. Her er han på vei inn i retten. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
NEKTER: Mannen nekter for å ha møtt den norske kvinnen han er tiltalt for å ha voldtatt. Her er han på vei inn i retten. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

For «Ida» ble møtet med mannen tøft.

- Å stå i samme rom som ham, og møte blikket, det var en ekstrem påkjenning. Jeg har ikke sett ham på fire år. Det var ekstremt ubehagelig, men samtidig verken følelse av frykt eller panikk. At jeg må tilbake og møte ham igjen, og at saken nå er utsatt, er bare en liten hump i veien. Om jeg så må reise ned på nytt og på nytt og på nytt, så skal denne rettssaken gjennomføres, sier hun.

- Vanvittig belastning

I tillegg til den greske advokaten Michael Kantidenos, var både venninner og advokat Ellen Tvedten Jorem med som bistand for «Ida». Jorem sier at de var forberedt på en mulig utsettelse, men at det likevel var svært overraskende at beslutningen ikke kom før de var på plass i rettssalen.

- Det er både skuffende og overraskende. Saken er en vanvittig belastning for min klient, og dette blir en ekstra påkjenning. Men vi er klare for ny runde når den tid kommer, sier Jorem.

TEAM: Advokaten Michael Kantidenos og advokat Ellen Tvedten Jorem. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TEAM: Advokaten Michael Kantidenos og advokat Ellen Tvedten Jorem. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Dagbladet var også etter avgjørelsen om utsettelsen i kontakt med den tiltalte som hadde møtt opp i retten. Han ønsket på grunn av utsettelsen heller ikke da å kommentere tiltalen eller komme med sin versjon, men uttrykte samtidig frustrasjon over at han sannsynligvis må vente lenge før en rettsavgjørelse foreligger.

- Jeg har blitt rådet av min advokat til å vente med å snakke med media til saken faktisk kommer for retten. Men jeg ser fram til den dagen, og jeg lover at min historie da skal komme for en dag, sier mannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer