Kampen for å holde Alfie (2) i live splittet Storbritannia. Nå er han død

- Gladiatoren min la ned skjoldet, skriver Alfies far, Tom Evans, på Facebook.

DØD: Alfie Evans døde natt til lørdag 28. april, bare to år gammel. I over ett år har foreldrene kjempet for at han skulle holdes i livet, en kamp de tapte mot britiske domstoler. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alfie Evans (2) har nå gått bort. Den britiske gutten har den siste tida splittet Storbritannia, og fremmet debatt om hvem som skal bestemme når livsforlengende behandling skal avsluttes: Foreldrene eller legene.

- Gladiatoren min la ned skjoldet og tok på seg vingene … helt knust, skrev faren Tom Evans på Facebook etter dødsfallet.

- Siste kapittel

Saken har engasjert folk verden rundt, og foreldrene Tom og Kate Evans har siden desember i fjor kjempet en hard kamp i britiske rettssaler. En kamp som endte med at retten bestemte at respiratoren skulle skrus av mandag denne uka.

- Dette er det siste kapitlet for denne ekstraordinære, lille gutten, uttalte faren i tretten.

Etter Alfies bortgang viser også sykehuset, som foreldrene har kjempet kampen mot, sin medfølelse.

- Vi har dyp medfølelse for Alfie, Kate, Tom og deres familie. Våre tanker er med dem. Dette har vært en rystende reise for dem, skriver de i en uttalelse ifølge BBC.

Alfie-saken

Siden Alfie Evans ble født på et sykehus i Liverpool, har han vært innlagt på sykehus i store deler av sitt korte liv. Allerede etter sju måneder ble han innlagt som en følge av gjentakende anfall, og på sykehuset ble den lille gutten diagnostisert med en sjelden degenerativ nevrologisk lidelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer