Kampen fortsetter, sier Gerry Adams

BELFAST (NTB-Reuters): Gårsdagens fredsavtale for Nord-Irland gjør ikke slutt på kampen for et samlet Irland, sa lederen for Sinn Fein, Gerry Adams, etter undertegningen i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han sa også at det ikke blir noen virkelig forsoning i Nord-Irland før protestantene forandrer på sin dype mistillit til katolikkene.

- Det er ennå ikke fred. Avtalen er ikke en fredsslutning. Den har gode ting og dårlige ting, sa en forsiktig Adams til Sky Television.

Adams mente at uttrykkene historisk dag og skillevei var overdrevne, og at slike uttrykk først er på sin plass når det virkelig er fred. - La oss arbeide for det, sa han.

Sinn Fein-lederen ville ikke si om han kom til å anbefale de nordirske katolikkene om å stemme for avtalen når den legges fram til folkeavstemning 22. mai. Han sa at først må han rådføre seg med Sinn Feins tilhengere, men at han vil gjøre det i en positiv ånd.

For å vise til at forsoning ennå er en fjern virkelighet, sa han at unionist-lederen David Trimble har nektet å snakke med Sinn Fein i de 22 månedene som forhandlingene har vart.