Kampen mellom verdens rikeste og mektigste

Verdens rikeste mann, Jeff Bezos, virker å være selve kroneksempelet på folk Trump ikke liker.

NEMESIS: Jeff Bezos er verdens rikeste mann, mens Donald Trump er verdens mektigste. Men hvorfor går de ikke overens? Foto: NTB Scanpix
NEMESIS: Jeff Bezos er verdens rikeste mann, mens Donald Trump er verdens mektigste. Men hvorfor går de ikke overens? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Donald Trump er alt annet enn sparsom med kraftsalver, og flere av dem har blitt sendt i retning Amazon-eier Jeff Bezos. Men hva er det som gjør at presidenten misliker verdens rikeste mann så mye. Er det makt, penger - eller rett og slett personligheten hans?

Snart vil kampen gå inn i en ny fase. Bezos har nemlig kjøpt en 2500 kvadratmeter stor tomt for 188 millioner kroner, og er i ferd med å bygge den største bygningen i Washington - byen hvor Donald Trump tilbringer sine dager i Det ovale kontor og eier et femstjerners hotell.

«En studie i kontraster»

The Guardian beskriver duoen som en studie i kontraster: Den ene er definitivt skallet, mens den andre har en velstelt hentesveis. Den ene er kjent for sin karakteristiske latter, mens den andre virker å være allergisk mot å le. Den ene har et disiplinert forhold til kommunikasjon, mens den andre fyrer av seg med brannfakler og slengbemerkninger.

Postdoktor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen, Hilmar Mjelde, mener at kulturelle kontraster kan skape grobunn for konflikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer