Kampen mot innvandringspopulismen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

INNVANDRING: Få ting provoserer meg mer enn de jevnlige møtene med innvandringspopulismen i norsk politikk. De forekommer hver gang det publiseres ferske tall om innvandringen til Norge. Uansett utvikling rykker Frp og Høyre ut og kaller innvandringspolitikken «alt for liberal» eller «snillistisk», mens et like autostyrt Arbeiderparti følger opp høyrepartiene med løfter om «nye innstramminger».

Forrige møte med innvandringspopulismen fikk vi 9. juli da UDI meldte at det så langt i år har kommet 8091 asylsøkere til Norge, 50 prosent flere enn på samme tid i fjor. Erna Solbergs kommentar var at økningen var en «konsekvens av at regjeringen har ført en for liberal politikk på asylfeltet», mens Frps Per-Willy Amundsen mente tallene var det endelige beviset på at «asylpolitikken er ute av kontroll». Hva gjorde så Arbeiderpartiet? Framfor å opponere mot den høyrepopulistiske innvandringsretorikken forsøkte Ap å konkurrere med Høyre og Frp i å fremstå streng og restriktiv. Klimakset fikk vi da Hadia Tajik, regjeringens politiske rådgiver på området, sendte ut pressemelding med forsvarskommentaren «vi kunne sett høyere tall».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer