HARDT UT:  Siv Jensen har tjent stort på utspillet om den påståtte snikislamiseringen av Norge. Nå går hun enda lenger og kaller kampen mot radikal islamisme vår tids viktigste. 
Foto: Erlend Aas / SCANPIX
HARDT UT: Siv Jensen har tjent stort på utspillet om den påståtte snikislamiseringen av Norge. Nå går hun enda lenger og kaller kampen mot radikal islamisme vår tids viktigste. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

- Kampen mot radikal islam er vår tids viktigste

Siv Jensen trekker paralleller til kampen mot nazismen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fremskrittspartiets formann Siv Jensen mener kampen mot radikal islam er vår tids viktigste.


- Gjennom historien har vi klart å bekjempe totalitære ideer som nazismen og senere kommunismen. Som liberalist vil jeg alltid kjempe mot slike ideer og bevegelser. Radikal islam er en mørk og skummel ideologi, og bekjempelsen av den er vår tids viktigste kamp, sier Jensen i et intervju med Klassekampen i dag.

I over en uke har Siv Jensen snakket om det hun kaller snikislamisering, og meningsmålinger viser at Frp har tjent stort på utspillene.

På Vårt Lands meningsmåling for februar går Frp fram hele seks prosent.

Her er de tolv punktene som partiet mener er eksempler på islamisering av Norge.

Siv Jensen beskylder meningsmotstandere i andre partier for å løpe rett i skyttergravene når Frp tar opp disse spørsmålene.

- Jeg slutter aldri å forundre meg over reaksjonene fra de andre partiene, som alltid går rett i skyttergravene når vi tar opp disse spørsmålene. Det er mest sannsynlig et uttrykk for at de ikke vet hva som skjer i samfunnet rundt dem. De lukker øynene og forsøker å fremstå som tolerante og liberale, mens de i virkeligheten er dypt intolerante, sier Jensen.

En av de få som tok henne på alvor var Venstres Abid Q. Raja.

- Han valgte å ta meg på alvor. Det bør norske politikere og kommentatorer ta innover seg, sier hun.

Jensen hevder å ha blitt kontaktet av «svært mange med minoritetsbakgrunn» den siste tiden.

- Dette er folk som er i Norge fordi de har flyktet fra totalitære og undertrykkende regimer. Det de forteller til meg er at de er livredde for at de totalitære kreftene kommer etter dem. Jeg opplever at debatten er langt bedre og mer utstrakt i minoritetsmiljøene enn i det politiske miljøet, sier Jensen.