20210831: Den svenske ex-gangsteren Sebbe Staxx, også kjent som Sebastian Stakset, holdt foredrag for politiker, forebyggere, ildsjeler og politifolk på Marita-stiftelsens konferanse i august 2021. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet: Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
20210831: Den svenske ex-gangsteren Sebbe Staxx, også kjent som Sebastian Stakset, holdt foredrag for politiker, forebyggere, ildsjeler og politifolk på Marita-stiftelsens konferanse i august 2021. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet: Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

«Jeg har møtt ungdommene på Mortensrud»

«Og jeg ser frøet til utenforskap i øynene deres»
Sebbe Staxx

31. august advarte den svenske
ex-gangsteren Sebbe Staxx
om en kommende katastrofe.
I salen satt arbeids- og inkluderingsminster Torbjørn Røe Isaksen, forebygger Shahid Rasool, politifolk og ildsjeler.

«Jeg kjenner igjen det
som har skjedd i Sverige»

«Hvis man ikke tar tak nå,
vil prisen bli dyr»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I skyggen av valgkampen møttes et par hundre mennesker på Sundvollen hotell ved Tyrifjorden i regi av Maritastiftelsen.

Tidligere kriminelle, politifolk, ildsjeler. Flere med nært kjennskap til situasjonen i bydel Søndre Nordstrand, der Mortensrud og Holmlia ligger.

Mannen som snakket fra scenen er Sebastian Stakset. En eks-gangster som er godt kjent for svenskene under artistnavnet Sebbe Stax. Som 20-åring ble han dømt for grov vold. I fengselet var han med på å danne gangsterrap-gruppa Kartellet som, ifølge Stakset, tok med seg gangsterrappen til Sverige.

Han er dømt for vold, narkotika og våpenkriminalitet.

- Vi har 100 000-talls mennesker som ikke har noen lojalitet til samfunnet i Sverige. Derfor har de bygd et eget parallellsamfunn. Slik skal det ikke være, sier Sebastian Stakset.

I mai ble det kjent at Sverige ligger på toppen av lista over skyteepisoder med dødelig utgang i Europa. Siden våren har skuddene fortsatt å smelle, ofte med dødelig utgang, hos våre naboer. Sebastian Stakset mener årsaken til den grove kriminaliteten ligger mange år tilbake i tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.