Kampen om Kåres jobb

Hvem skal overta etter Kåre Willoch? 14. oktober er Willochs siste arbeidsdag som fylkesmann i Oslo og Akershus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Flere har begynt å lukte på den frittalende statsmannens jobb. Blant dem: Matz Sandman, Hans J. Røsjordet, Ann-Kristin Olsen og Annelise Høegh.

Søknadsfristen går ut først 18. august. Men selv i tjukkeste fellesferien vedgår flere potensielle kandidater at de kunne tenke seg å følge i Kåres fotspor.

Har erfaring

- Jeg har brukt tid til å reflektere over dette, og har kommet til at jeg nok søker på jobben. Jeg mener å ha de erfaringer som er faglig relevante, sier Matz Sandman (Ap).

Han er nå fylkesrådmann i Buskerud, og CV-ramser opp sine 20 år i offentlig sektor, deriblant som rådmann, fylkesmann og statsråd.

Ingen fylkesmann i dette land er fra FrP.

- Jeg er ferdig med all refleksjon, og svaret er nei, sier Carl I. Hagen.

Partikollega og stortingsrepresentant Hans J. Røsjordet fikk ikke fylkesmannsjobben i Hordaland. Fra fjellheimen meddeler han via en skurrende mobil at Willochs jobb likevel frister:

- Jeg har notert at fristen er 18. august, og skal bruke noen dager her på Dagali til å tenke gjennom om det er vits i å søke, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer