Tre måneder igjen til valget:

Kampen om storbyene

Høyre kan miste Stavanger for første gang på 24 år. Bompengelister skaper politiske rystelser i Bergen og Tromsø. I Oslo og Trondheim holder de rødgrønne stand. Dette er den politiske situasjonen i fem norske storbyer tre måneder før valget:

VIL TA STYRINGEN: Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Stavanger Kari Nessa Nordtun er klar for full fart fram mot valget. Foto: Carina Johansen / Dagbladet
VIL TA STYRINGEN: Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Stavanger Kari Nessa Nordtun er klar for full fart fram mot valget. Foto: Carina Johansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER: Kan gå mot skifte

Det pleier ikke engang å være spennende i Stavanger. Her har Høyre sittet trygt med makta i seks perioder, men i år kan seiersrekka bli brutt.

Kommunesammenslåing og bompengemotstand kan bane vei for den første Ap-ordføreren siden 1993.

- Vi merker en god vind, en vind med optimisme, sier ordførerkandidat Kari Nessa Nordtun (Ap).

Hun er klar til å gjøre alt for å mobilisere fram mot valget 9. september.

Arbeiderpartiet har til og med gått til anskaffelse av en egen bil med listetoppens navn og smilende ansikt over hele siden.

- Først gang sønnen min på to så den, gikk han bort og kysset på bildet, ler Nordtun, litt flau, litt stolt over doningen.

Kjendishjelp

Også deler av kulturlivet har mobilisert.

Forfatteren Tore Renberg står på Ap's liste i Stavanger. 1. mai dro han i gang «Konsert for skifte i Stavanger» med Morten Abel, der en rekke artister stilte opp gratis. Andre profiler på venstresiden er den tidligere nyhetssjefen i Klassekampen, Mímir Kristjánsson, som i januar sluttet i jobben sin for å stille som ordførerkandidat for Rødt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer