Kampen om talentene

Stadig flere bedrifter satser på trainee-ordninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Vi er på brygga på Hankø. 24 forventningsfulle unge mennesker er i ferd med å gå ombord i tre seilbåter. De har fått plass i rederiforbundets traineeprogram. Forbundet samarbeider med 24 bedrifter som tar i mot hver sin trainee.

- Jeg ser på det som en unik mulighet til å komme inn i arbeidslivet, sier Martin Reiten. Han skal være trainee i Seadrill.

Da Rederiforbundet første gang søkte etter traineer i 2005, fikk de 1500 søkere til de 24 plassene. Årets programmet hadde nesten like mange.

Bølge

- Stadig flere bedrifter kaster seg på traineebølgen. Det sier stipendiat ved Universitetet i Oslo, Christian Inglingstad.

Han har skrevet masteropppgave om temaet, der han så nærmere på traineeordningen i Sparebank1.

Han mener traineeprogrammer er en gunstig måte å komme seg inn i arbeidslivet. Veldig mange sliter i overgangen mellom utdannelse og arbeidsliv.

- Dette er en glimrende mulighet for nyutdannede. De blir «dulla litt med» og får lov til å gjøre feil ettersom de er traineer og er der for å lære, sier han.

Kampen om talentene

Bra for arbeidsmarkedet

Stein Langeland i NAV ser også på traineetrenden som noe positivt.

- Når det er god kvalitet på programmene, virker dette positivt for arbeidsmarkedet , sier seksjonssjefen.

NAVs erfaring er at de fleste større bedriftene har gode ordninger for sine traineer. Det er viktig at bedriftene satser på egne kvalifiseringsordninger for å fylle det udekkede behovet for arbeidskraft.

En del av traineeordningene går ut på å bli kjent med mange avdelinger i virksomheten, dermed finner den enkelte etterhvert ut hva han eller hun passer best til.

- Ordningen er med på å perfeksjonere søkere, samtidig er det bra at arbeidstakerne får en jobb som er skreddersydd for den enkeltes ressurser og talent, forklarer Langeland.

Traineetrenden har også nådd det offentlige. Både kommunene og departementene tar nå inn traineer. Stort sett alle de største aktørene i næringslivet har egne traineer.

Enorm respons

Og ordningene er svært populære. Rederiforbundet er nå i gang med å lete etter nye traineer, med søknadsfrist 1. november.

- Programmet er blitt mottatt veldig positivt. Det sier programansvarlig i Rederiforbundet, finansdirektør Erik Gjerdene.

Han tror populariteten delvis henger sammen med at de har satt sammen et program de selv mener er spennende, samtidig som den internasjonale dimensjonen trekker mange søkere.

- De unge har base i Norge, hos den enkelte bedriften. Samtidig får de prøve seg i utlandet, på utenlandsstasjonene. Det er blitt godt mottatt, sier finansdirektøren.

Lynkurs i navigering

På Hankø er seilturen godt i gang.

Selv om mange har studert maritime fag, er det heller labert med praktisk seilererfaring.

Under dekk holder Hilde Bølstad et lite lynkurs i navigering. Hun har seilt med Kystvakten i flere år, før hun gjennom Rederiforbundet har fått plass som trainee i Veritas.

- Da må vi legge kartene i riktig rekkefølge. Du kan se på nummeret på hvilket kart som er det neste - tilstøtende kart står det.

Hilde forklarer og peker på kartet over østfoldkysten.

Hun er en av de få som ikke er nyutdannet.

- Jeg så på dette som en unik mulighet og gleder meg veldig sier hun.

Hun peker på at det er flere fordeler ved å være trainee framfor vanlig ansatt. Du får anledning til å bruke mer tid på å lære.

- Alle i bedriften er klar over at du er der for å lære, og det ser jeg som en fordel sier Bølstad.

Traineene har mange spørsmål ombord, men er svært engasjerte.

- Tauet ligger på feil side! ropes det fra akterdekket. Det fører til hektisk aktivitet og mange hender som griper etter tau. Jarle Melhus er blitt styrmann for anledningen.

- Jeg har ikke seilt mye før da, sier han, holder hardt i roret og følger instruksjonene.

- Prøv å  rette den opp litt, kjenner du at vinden tar? Geir  er båtens eier og  fagmannen om bord.

Seilbåten krenger stadig mer, og skipper Geir kommer med beroligende ord til et par stykker som ser lett nervøse ut.

- Slapp av, denne skuta kan ikke velte.

POPULÆRT PROGRAM: Finansdirektør Erik Gjerdene er ansvarlig for traineeprogrammet i Rederiforbundet.