HÅPER PÅ NYTT LIBYA:  Libyske kvinner i Tripoli i dag, hvor kamper pågår flere steder i byen. Men BBC melder nå at det nærmest er rolig vest i byen. Disse kvinnene er mest sannsynlig mot Kadhafi-regimet siden de står glade foran Libyas gamle flagg, som Muammar Kadhafi i sin tid fjernet. Foto: FIlippo Onteforte/Afp/Scanpix
HÅPER PÅ NYTT LIBYA: Libyske kvinner i Tripoli i dag, hvor kamper pågår flere steder i byen. Men BBC melder nå at det nærmest er rolig vest i byen. Disse kvinnene er mest sannsynlig mot Kadhafi-regimet siden de står glade foran Libyas gamle flagg, som Muammar Kadhafi i sin tid fjernet. Foto: FIlippo Onteforte/Afp/ScanpixVis mer

Kampen om Tripoli pågår for fullt

BBC med opprørerne inn i vestlige del av Tripoli: - Akkurat nå nærmest som en normal by.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kraftige kamper pågår nå i flere områder av Libyas hovedstad, ifølge en rekke nyhetsbyråer. I al-Mansoura-området, nær Muammar Kadhafis Bab al-Azizya-område, kjemper opprørsstyrkene mot Kadhafi-lojale, melder Al Jazeera.

BBCs produsent James Fletcher melder nå, like over klokka 13 norsk tid, at hans team er sammen med opprørerne, og at de har nådd den vestlige delen av Tripoli. Han sier at akkurat nå virker Tripoli som en helt normal by, med unntak av noen få sjekkposter.

En utsendt for Al Jazeera melder at opprørerne nå er bare 500 meter fra Muammar Kadhafis sterkt bevoktede Bab al-Aziziya-område, som ligger i sentrum av hovedstaden Tripoli.

Kadhafis styrker skal bruke kraftige våpen for å stoppe opprørernes inntog av Tripoli. Samtidig hersker det stor forvirring rundt hva som egentlig har skjedd rundt Kadhafis nest eldste sønn, Saif al-Islam.

BBCs Matthew Price er innestengt på Rixos-hotellet i Tripoli og forteller at han hører vedvarende skyting, fra våpen og raketter. Kampene pågår et stykke fra hotellet, og han klarer ikke å fortelle fra hvilken side av hotellet lydene kommer fra.
Forvirring og frykt Søndag meldte opprørstalsmenn at de hadde arrestert al-Islam, som sammen med Muammar Kadhafi og etterretningssjefen Abdullah al-Sanussi er ettersøkt av Den internasjonale straffedomstolen i Haag. I natt dukket Saif al-Islam plutselig opp med et stort glis på journalist-hotellet i Tripoli. Her erklærte han at Kadhafi-regimet ville seire.

NÆR KADHAFI:  En eksplosjon like ved Muammar Kadhafis store og bevoktede område, Bab al-Aziziya, i Tripoli i dag. Bare timer etter at Muammar Kadhafis sønn, Saif al-Islam, dukket opp, startet kampenen mellom opprørere og Kadhafi-tilhengere igjen i formiddag. Foto: Sergey Ponomarev/Ap/Scanpix
NÆR KADHAFI: En eksplosjon like ved Muammar Kadhafis store og bevoktede område, Bab al-Aziziya, i Tripoli i dag. Bare timer etter at Muammar Kadhafis sønn, Saif al-Islam, dukket opp, startet kampenen mellom opprørere og Kadhafi-tilhengere igjen i formiddag. Foto: Sergey Ponomarev/Ap/Scanpix Vis mer

- Det er stor forvirring mellom opprørererne på bakken. Noen spør om det nasjonale overgangsrådet har blitt infiltrert, sier en av Al Jazeeras journalister i Tripoli, Zeina Khodr.

Jubelen var stor da opprørsrådet erklærte at de hadde fanget Saif al-Islam søndag. Men så kom frykten, da en svært seiersikker al-Islam sa opprørerne ikke har kontroll:
Trygg Muammar Kadhafi - Dette er vårt land. Vi bor her og vi vil dø her og vi kommer til å vinne, gliste al-Islam til de utenlandske journalistene på Rixos hotel i Tripoli.  Al-Islam sa også at hans far, som ingen vet hvor er, er i trygge omgivelser.

Pentagon sa i går kveld at de antar Kadhafi fremdeles befinner seg i Libya, selv om det stadig går rykter om at han har flyktet ut av landet.

Skjønner ikke Waheed Burshan, et medlem av opprørsrådet, sier at han ikke skjønner hva som har skjedd med den nå frie Kadhafi-sønnen Saif al-Islam.

- Vi hadde en bekreftelse på at han var arrestert, men aner ikke hvordan han klarte å rømme, sier Burshan ifølge Al-Jazeera.

Opprørsrådet har i dag ikke kommet med noen flere kommentarer rundt hvorfor Saif al-Islam ikke lenger er i deres hender.