Kampen om ulven i gang

Forhandlingene om hva som skal skje med ulvejakten startet i Oslo namsrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da rettssaken om ulvejakten startet i dag var det miljøvernorganisasjonene med Verdens Naturfon i spissen som åpnet ballet. De, Verdens Naturfond, Foreningen Våre Rovdyr og Norges Naturvernforbund, hevder saksbehandlingen som førte til at det ble gitt tillatelse til jakt på ulv har vært feil, og dermed er lovstridig.

Miljøvernorganisasjonene søker i første omgang en midlertidig forføyning inntil søknaden om ulvjakt er behandlet på riktig måte.

Det er miljøverndepartementet som er saksøkt i saken, og de møtte i rettslokalene med et kobbel av advokater, samt fire av ordførerne fra området der jakten skal foregå.

I sin innledning la advokat for miljøvernorganisasjonene vekt på at jakten skal vare fra 10. februar og fram til 6. mars. Dermed skulle det være rikelig med tid til å behandle søknaden på en skikkelig måte. At det ikke er sau i skogen blir også brukt som argumenter fra miljøvernerne.

Namsretten er forventet å være ferdig med sin behandling av saken i morgen ettermiddag, og en avgjørelse er ventet i løpet av fredagen. I en lignende sak, der miljøvernerne klaget på saksbehandlingsfeil, fikk de medhold hos to instanser.