Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kampene fortsetter - tross våpenhvile

I går kveld annonserte Tyrkia og USA at de var enige om våpenhvile i Nord-Syria. I dag kom nye meldinger om kamphandlinger ved Ras al-Ain.

FORNØYD: Mike Pence, USAs visepresident, og Tyrkias president Recep Erdogan har blitt enige om at Tyrkia skal stanse militæroperasjonen i Syria i fem dager. Det ble kjent torsdag, men allerede fredag ser det ut til å foregå nye kamphandligner i området. Vis mer

Det melder nyhetsbyrået Reuters, som skriver at deres journalist har hørt lyden av skuddvekslinger og granater i Ras al-Ain i Nord-Syria.

Nyhetsbyrået AP melder også at deres reportere ser røyk og hører eksplosjoner fra byen.

Altså er den planlagte våpenhvilen som ble annonsert i går tilsynelatende brutt.

Det var på en pressekonferanse torsdag kveld norsk tid at USAs visepresident Mike Pence og Tyrkias president Recep Tayyik Erdogan annonserte at de var blitt enige om våpenhvile.

Stopp

Den gikk ut på at kamphandlingene skulle stoppes i fem døgn, slik at YPG-militsen kan trekke seg ut av buffersonen Tyrkia har tenkt å skape drøyt tretti kilometer inn i Nord-Syria fra grensa til Tyrkia.

Det er litt uklart hvordan kurdiske styrker, anført av gruppa som kaller seg SDF, stiller seg til våpenhvilen, som ble feiret som en stor seier av USAs president Donald Trump i går.

Ifølge flere medier skal talsperson Mazlum Abdi ha sagt at de aksepterer våpenhvilen i regionen hvor kampene pågår akkurat nå - altså et område mellom byene Ras Al-Ain og Tal Abyad, men at en våpenhvile om de øvrige områdene må diskuteres.

Ikke våpenhvile

Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) har ifølge AP meldt at det - bortsett fra i Ras al-Ain - har vært relativt rolig etter våpenhvilen ble annonsert i går kveld.

Utenriksminister Mevlut Cavusoglu holdt en egen pressekonferanse kort tid etter at USAs visepresident Mike Pence i Ankara kunngjorde enighet om en våpenhvile torsdag kveld.

Der understreket han at det ikke er snakk om en våpenhvile, men at Tyrkia inntil videre suspenderer operasjonen, i påvente av at YPG-militsen skal gi fra seg området til tyrkiske styrker.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media