Krigen i Ukraina

- Kampene fortsetter

Harde kamper pågår fortsatt i den strategisk viktige byen Soledar i Ukraina. Den russiske Wagner-gruppen hevder å ha inntatt sentrum av byen.

WAGNER: Den militæregruppa Wagner hevder å ha tatt seg inn i tunneler i sentrum av byen Soledar. Foto: Twitter
WAGNER: Den militæregruppa Wagner hevder å ha tatt seg inn i tunneler i sentrum av byen Soledar. Foto: Twitter Vis mer
Publisert

I en uttalelse fra sjefen Wagner hevder han at kampene fortsetter i den ukrainske byen Soledar, ifølge Reuters.

Wagner-gruppen er en privateid militær organisasjon som stadig har gjort seg mer gjeldende i den ukrainske krigen, under lederen Jevgenij Prigozjin.

Prigozjin hevder de befinner seg i tunneler i sentrum i Soledar.

Til tross for massive angrep mot byen i løpet av tirsdag har Ukrainas viseforsvarsminister uttalt at ukrainske styrker fremdeles er i byen.

- Sjelden suksess

- Harde kamper for å holde på Soledar fortsetter. Fienden ignorerer at de har mistet mange soldater og fortsetter å storme aktivt, sa Ukrainas viseforsvarsminister Hanna Maliar i en uttalelse tidligere tirsdag.

Det britiske forsvarsdepartementet sa tidligere tirsdag at Russland sannsynligvis hadde erobret det meste av byen etter fire dager med militære framrykk, en sjelden suksess for de russiske styrkene som har lidd en rekke nederlag i krigen.

Ukrianas president takker tirsdag kveld 46th Airmobile Brigaden for deres tapperhet og motstandskraft for å forsvare Soledar.

Brigaden ble stiftet i 2016 og består av de ukrainske luftangrepsstyrkene.

UKRAINA: Russiske soldater må rulle i sikkerhet når de oppdages av en ukrainsk droneoperatør i Bakhmut. Video: Forsvaret i Ukraina. Vis mer

Strategisk viktig

Separatistleder Denis Pusjilin i russisk-okkuperte Donetsk hevder ifølge Tass at russiske styrker har tatt kontroll over den lille byen Soledar i Donetsk.

Det er ikke mulig å få uavhengige bekreftelser av opplysningene.

Både Soledar og Bakhmut er strategisk viktige for å kontrollere hele Donbas-regionen, og det har vært her de mest intensive kampene i krigen har funnet sted de siste ukene.

- Det er ekstremt vanskelig - det er nesten ingen hele vegger igjen, uttalte president Volodymyr Zelenskyj i en video natt til tirsdag om byen Bakhmut, ifølge avisa The Guardian.

Allerede i forrige uke rapporterte ukrainske myndigheter om store ødeleggelser i området.

- Selve byen lider under dette - den er mer enn 60 prosent ødelagt, uttalte Pavlo Kyrylenko, sjef for den ukrainske militære administrasjonen i Donetsk regionen, ifølge New York Times (NYT).

For Russland ville erobringen av byen vært den første store seieren i landet på mange måneder, mens «forsvar Bakhmut» har blitt et slagord i Ukraina.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer