Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kampene raser for full styrke på Gaza

Mens ukjente grupper i Libanon nok en gang skyter raketter mot det nordlige Israel.

UKJENT OPPHAV: Nye raketter ble skutt over grensa fra Libanon til Israel. Fremdeles er det ukjent hvem som står bak. Foto: EPA/HASSAN BAHSOUN/SCANPIX
UKJENT OPPHAV: Nye raketter ble skutt over grensa fra Libanon til Israel. Fremdeles er det ukjent hvem som står bak. Foto: EPA/HASSAN BAHSOUN/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens gatekampene raser i Gaza by, avfyrer ukjente grupper i Libanon nok en gang raketter mot det nordlige Israel.

Den israelske hæren rykket dypere inn i de tett befolkede delene av Gaza by da offensiven onsdag gikk inn i sin 19. dag.

Nærmere 1.000 palestinere har så langt mistet livet på Gazastripen - 292 av dem barn - mens over 4.500 er såret.

Soldater lette onsdag etter Hamas-krigere i kjellere og smug i bydelen Tel al-Hawa, mens innbyggerne prøvde å gjemme seg.

En palestiner ble drept og 20 såret da et hus i Sheikha Radwan-nabolaget ble ødelagt i et luftangrep, ifølge helsepersonell og lokale vitner.

To bevæpnede palestinere ble drept da sykkelen de satt på kom under ild, melder palestinske sykehuskilder.

Fem israelske soldater er lettere såret i kampene, melder avisen Haaretz.

Nye rakettangrep

De nordlige delene av Israel ble onsdag formiddag beskutt med raketter fra Libanon.

Rakettene slo ned i åpne områder uten bebyggelse i nærheten av byen Kiryat Shemona. Det er verken meldt om sårede eller materielle ødeleggelser etter rakettangrepene.

Israel svarte umiddelbart ved å avfyre granater mot mål i det sørlige Libanon, mens innbyggerne i Nord-Israel ble bedt om å søke dekning i tilfluktsrom.

Senere på dagen fant FN-soldater sammen med libanesiske kolleger tre raketter klargjort for utskytning nær grensen til Israel.

Andre gang

Dette er andre gang Nord-Israel blir rammet av rakettangrep fra Libanon i løpet av offensiven på Gazastripen. Torsdag i forrige uke ble fire raketter avfyrt mot områder nær den libanesiske grensen. To personer fikk lettere skader.

Den libanesiske Hizbollah-militsen ble den gang først mistenkt for å stå bak, men nektet for enhver innblanding i angrepene.

Mistanken ble deretter dreiet mot Folkefronten for Palestinas frigjøring - Generalkommandoen (PFLP-GC), en mindre palestinsk motstandsgruppe, men ingen har så langt tatt på seg ansvaret for angrepene.

Iransk skip avvist

Et israelsk krigsskip tvang onsdag et iransk fartøy lastet med nødhjelp til å snu snaue 8 mil fra Gazastripens kyst.

Massoud Khatami, leder for Røde Halvmåne i Iran, sier at skipet vil fortsette til den egyptiske kystbyen el-Arish om det ikke får legge til i Gaza by.

Irans åndelige leder, ayatolla Ali Khamenei, utstedte onsdag en fatwa der han forbyr muslimer å ta del i handel som israelske statsborgere tjener på.

Al-Qaida-leder Osama bin Laden oppfordret på sin side til hellig krig mot Israel og dets støttespillere.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!