Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Kampene vil fortsette i flere uker

Israel avslår krav om våpenhvile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Presset mot den israelske regjeringen øker. Etter at fire FN-observatører mistet livet i angrepet på en FN-posten tirsdag kveld, har FNs generalsekretær Kofi Annan bedt Israel om å umiddelbart avslutte angrepene i Libanon

Det samme gjør Hizbollahs medlemmer i den libanesiske nasjonalforsamlingen.


14 israelske soldater drept 

Men Israels har vendt det døve øret til og opplyser at kravene om avvæpning av Hizbollah og en geriljafri sone i sør, står fast.

En representant for det israelske militæret sier onsdag ettermiddag til nyhetsbyrået AP at offensiven i Libanon vil fortsette.

-
Jeg regner med at de vil fortsette i flere uker, og etter et ukjent antall uker, vil vi kunne erklære oss som seierherre, sier generalmajor Udi Adam.

Uttalelsen kommer samtidig som det israelske militæret bekrefter at minst 13 israelske soldater er drept i ulike kamper med Hizbollah-soldater onsdag.

Iran ber om våpenhvile 

 Onsdag ettermiddag understreker også Irans president Mahmoud Ahmadinejad kravet om at Israel avslutter alle kamphandlinger i Libanon. Presidenten mener Israel med støtte fra USA forsøker å «omstøpe landegrensene» og ta kontroll over Midtøsten.

ANGREPET: En skadd mann bæres ut av ruinene etter et israelsk luftangrep mot byen Tyre i sør-Libanon onsdag. Foto: AP
ANGREPET: En skadd mann bæres ut av ruinene etter et israelsk luftangrep mot byen Tyre i sør-Libanon onsdag. Foto: AP Vis mer

- Vi ber om våpenhvile og en slutt på krigen, sa Ahmadinejad etter et møte med blant andre den afghanske presidenten Hamid Karzai.

 - Og vi ber om at partene setter seg ned i samtaler uten innledende krav til hverandre.

- Bør beklage

Presidenten mener Israel  må beklager sine handlinger overfor Libanon og verdenssamfunnet og betale en kompensasjon for skadene de israelske troppene har påført landet. Samtidig avviser han amerikanernes påstander om at Iran støtter Hizbollah med våpen.

- Iran støtter bare Hizbollah med politisk og moralsk støtte, sier presidenten.

image: - Kampene vil fortsette i flere uker
- BØR BEKLAGE: Iran ved president Mahmoud Ahmadinejad slutter seg til rekken av nasjoner som krever at Israel avslutter angrepene mot Libanon.
13 DREPT: Minst 13 israelske soldater er drept i kamper med Hizbollah-soldater onsdag. Her fraktes en av de skadde til sykehuset i Haifa, Israel.