Kamper i Betlehem etter soldatdrap

En israelsk soldat ble skutt og drept av en palestinsk snikskytter i Betlehem mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det brøt ut kraftig skyting mellom israelske soldater og palestinere i byen etter at soldaten, den 19 år gamle Danny Deri, ble drept. Mens israelerne skjøt med stridsvogner, svarte palestinerne med maskingevær.

Minst seks palestinere, blant dem en fire år gammel jente, ble skadd under skytingen. Tilstanden for den lille jenta var alvorlig, ifølge palestinske kilder.

En palestinsk tjenestemann i Betlehem, Salah al-Tamari, fortalte at den israelske hæren skjøt stridsvogngranater mot flyktningleiren Aida og Azza, i tillegg til et annet område nord i byen, som svar på palestinske protester.

Den israelske talsmannen sa imidlertid at hæren kun skjøt med maskingevær fra stridsvogner.

To israelske helikoptre fløy over den selvstyrte palestinske byen mens sammenstøtene fant sted. Palestinsk legepersonale fortalte at ambulanser ikke kunne ta seg inn i området da den israelske skytingen ble intensivert.

Dery var den andre israelske soldaten som er blitt drept på to dager. Søndag ble en 23 år gammel soldat drept under et sammenstøt i nærheten av Nablus.

Tidligere på dagen ble et medlem av den palestinske geriljagruppa Islamsk Jihad, Mohammed Abdelal, likvidert mens han kjørte i bilen sin i flyktningeleiren Brazil i Gazastripen. Bilen ble truffet av raketter fra tre israelske helikoptere som sirklet over leiren.

(NTB-Reuters)