Kamper i jordskjelv-rammet område

Islamabad (NTB-Reuters): Det ble i dag meldt om kamper i det jordskjelvrammede området nord i Afghanistan. De beskylder hverandre gjensidig for å ha startet kampene, som vanskeliggjør hjelpearbeidet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den afghanske taliban-militsen og motstandere av regimet meldte om kampene, som skal ha startet søndag i Bangi-distriktet mellom taliban-militsens støttepunkt Kunduz og Taloqan. Området kontrolleres av en allianse av militsgrupper som slåss mot taliban. Taloqan er den største byen i det jordskjelvrammede området. Begge leire beskylder hverandre for å ha satt i gang kampene.

Kan hindre hjelp

FN og Den internasjonale Røde Kors-komiteen var mandag på vei inn i det jordskjelvrammede området for å kartlegge omfanget av katastrofen og behovet for nødhjelp.

  Til nå er hjelpeinnsatsen blitt hindret av dårlig vær ved flyplassen i Taloqan, som er et av de mest avsidesliggende strøk i fjellandet Afghanistan. Kampene i Bangi-distriktet kan legge nye hindere i veien for hjelpemannskapene.

  Taliban-kilder sier at kampene begynte til tross for deres tilbud om våpenhvile for å lette hjelpeinnsatsen for de jordskjelvrammede. Tallet på omkomne oppgis nå til rundt 4 500 og mange tusen mennesker er blitt husløse.

 Det foreligger ennå ingen bekreftelse fra uavhengige kilder på at kamper er brutt ut, men kilder i de humanitære organisasjonene har uttalt at meldingene ikke lyder usannsynlige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer