GATEKAMPER: Franske soldater patruljerer området hvor en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften tidligere i dag. Ingen andre ble skadet. Foto: FRANCOIS RIHOUAY/REUTERS
GATEKAMPER: Franske soldater patruljerer området hvor en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften tidligere i dag. Ingen andre ble skadet. Foto: FRANCOIS RIHOUAY/REUTERSVis mer

Kamper mellom regjeringsstyrker og islamister i Gao

Nye selvmordsbombe angrep søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringsstyrker og islamistiske opprørere utkjemper gateslag i Gao, den største byen nord i Mali. Byen er de siste dagene også blitt rystet av to selvmordsbombinger.

Tidlig søndag ettermiddag skjøt opprørerne og regjeringssoldatene mot hverandre i sentrum av Gao, meldte en av nyhetsbyrået AFPs medarbeidere i området. Kampene skal ha stått i nærheten av hovedpolitistasjonen i byen.

Det var ikke kjent om noen var drept eller såret i søndagens kamper.

Første selvmordsaksjoner Fredag og lørdag ble det meldt om selvmordsaksjoner i byen, men ingen andre enn selvmordsbomberne skal ha mistet livet i disse aksjonene.

Fredag ble en soldat skadet av en selvmordsbomber. Malisk militære stoppet lørdag to unge menn som var på vei inn til Gao med sprengstoff. Søndag sprengte en mann seg selv i luften ved en militær kontrollpost. Ingen ble skadet i angrepet. Ytterligere et forsøk ble avverget. 

Spent situasjon I slutten av januar i år gjenerobret franskledede styrker Gao fra opprøre som skal ha tilknytning til terrornettverket al-Qaida. Opprørerne har kontrollert deler av det nordlige Mali i mesteparten av ett år etter et statskupp i det vestafrikanske landet.

Etter at opprørerne er drevet over på defensiven, har det brutt ut konflikt mellom rivaliserende etniske grupper i Mali. Landet er en tidligere fransk koloni som ifølge FN regnes som en av de fattigste statene i verden.

(NTB)

SELVMORDSBOMBER: Vraket etter en motorsykkel ligger igjen etter at en selvmordsbomber sprengte seg i lufta nord for Gao i Mali fredag. En soldat ble skadet i angrepet. Foto: FRANCOIS RIHOUAY/REUTERS
SELVMORDSBOMBER: Vraket etter en motorsykkel ligger igjen etter at en selvmordsbomber sprengte seg i lufta nord for Gao i Mali fredag. En soldat ble skadet i angrepet. Foto: FRANCOIS RIHOUAY/REUTERS Vis mer