Kamper utenfor kongressen

Flere hundre demonstranter havnet i slåsskamp utenfor kongressen i Buenos Aires i kveld, mens de folkevalgte forsøkte å finne en ny president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hundrevis av rivaliserende demonstranter kastet flasker og stein på hverandre utenfor kongressen i Buenos Aires. Samtidig forsøkte de folkevalgte å finne landets femte leder på to uker. Det sosiale og økonomiske kaoset i Argentina fortsetter.

Opprørspolitiet brukte tåregass på å stoppe opptøyene som startet da tilhengere av to rivaliserende partier startet hardtslående diskusjoner utenfor kongressbygningen, melder nyhetsbyrået AP.

Kongressen ble i dag kalt inn ekstraordinært for å forsøke å finne en president som kan få slutt på kaoset i landet.

Det er foreløpig ikke kommet noen rapporter om skader etter sammenstøtene, men stemningen er spent, og hundrevis av politifolk er samlet rundt kongressbygningen og Plaza de Mayo av frykt for nye opptøyer i hovedstaden.

I går gikk den midlertidig valgte presidenten, Adolfo Rodriguez Saa, av og etterlot landet uten noen klar leder. Det som er langt verre er at landet er uten noen klar plan for å komme ut av den økonomiske situasjonen. Argentina, som lenge var e n av de raskest voksende økonomier, er nå i realiteten konkurs.

Senator Eduardo Duhalde fra Peronistpartiet har vært en kraftig kritiker av å la markedskreftene få ta stadig mer over i Argentina de siste ti årene, og seiler nå opp som en kandidat til presidentvervet.

28 døde hittil

Etter at opptøyene startet den 21. desember i fjor har 28 mennesker mistet livet i opptøyene. Mange av dem er rapportert drept av butikkeiere som har forsøkt å stoppe at rasende folkemasser har plyndret butikkene deres.

Utnevnelsen av Saa som president klarte ikke å stanse opptøyene i Buenos Aires. Etter en uke som landets

overhode trakk han seg.

Noe av problemet som Argentina nå sliter med skuldes at de har latt sin valuta følge den amerikanske dollaren. Nå presses landet fra flere kanter til å fristille valutaen fra dollaren og devaluere den.

STØTTE SAMMEN: Senator Eduardo Duhaldes tilhengere ble pepret med steiner og flasker utenfor den argentinske kongressbygningen i Buenos Aires i kveld, norsk tid.
<B>ANGREP POLITIET: Opprørspolitiet ble også møtt med steiner og flasker da de forsøkte å stoppe demonstrantene fra å slåss.
<B>NY PRESIDENT?: Senator og peronist Eduardo Duhalde seiler nå opp som ny favoritt til å bli Argentinas femte president på tre uker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer