KRAFTIG BOMBET:  Russland og det syriske regimet har varslet en humanitær pause i det som har vært intens bombing av Aleppo, men i dag meldes det om kamper nær korridoren for nødhjelp. Foto:  Jawad al Rifai / Anadolu Agency
KRAFTIG BOMBET:  Russland og det syriske regimet har varslet en humanitær pause i det som har vært intens bombing av Aleppo, men i dag meldes det om kamper nær korridoren for nødhjelp. Foto:  Jawad al Rifai / Anadolu AgencyVis mer

Kamper ved en av Aleppos «humanitære korridorer»

Like etter at den «humanitære pausen» i Aleppo skulle begynne torsdag morgen, ble det meldt om kamper ved en av korridorene som etter planen skal brukes av sivile som ønsker å forlate byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Russland og det syriske regimet som har varslet pausen i angrep på den opprørskontrollerte delen av den syriske storbyen.

Rett etter klokka 8 torsdag morgen norsk tid meldte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) at det ble avfyrt skudd ved en korridor som ligger ved frontlinjen i sentrum av byen. Få minutter senere opplyste en journalist fra AFP at det var brutt ut kamper på stedet.

Det statskontrollerte syriske nyhetsbyrået SANA anklager «terrorgrupper» for å stå bak.

Det er russiske myndigheter som i utgangspunktet har lovet en elleve timers våpenhvile torsdag slik at sårede kan evakueres og nødhjelp bringes inn til de opprørskontrollerte delene av den krigsherjede syriske byen. Luftangrepene mot områdene stanset tirsdag, men ifølge kilder på bakken har granatangrep og kamper fortsatt i enkelte områder.

Den syriske hæren har lovet å åpne i alt åtte trygge korridorer ut av Øst-Aleppo. To av dem skal også kunne brukes av opprørere såfremt de lar våpnene sine ligge igjen.

(NTB)