Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kamper ved FN-bygg i Kabul

Afghanske styrker kjemper onsdag mot opprørere som har forskanset seg i en FN-bygning i hovedstaden Kabul. Flere personer skal være drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Afghanske styrker kjemper onsdag mot opprørere som har forskanset seg i en FN-bygning i hovedstaden Kabul. Flere personer skal være drept.

Lyden av maskingeværer og eksplosjoner runget ut over sentrum av Kabul onsdag morgen, mens pansrede kjøretøyer og brannbiler raste gjennom gatene, ifølge øyenvitner.

I et FN-drevet pensjonat i bydelen Shar-e-Now har flere opprørere forskanset seg, ifølge afghansk politi. Afghanske soldater har omringet bygningen.

- Det er fem eller seks terrorister inne i bygningen, sier politimannen Waheed Sadiqi, som befinner seg på stedet. Taliban sendte onsdag ut en melding der gruppen tar ansvaret for «å ha tatt flere FN-arbeidere som gisler i Kabul».

Området rundt bygningen, som huser FN-ansatte, er sperret av. En ikke navngitt politimann forteller om en kraftig eksplosjon inne i bygningen, som står i brann. En politimann forteller at fem personer er drept, mens andre forteller om én drept og minst tre såret.

En sikkerhetsoffiser i FN forteller at det trolig befinner seg rundt ti FN-ansatte i bygningen, alle utenlandske statsborgere.


(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media