Kampfly bombet gisseløya på Filippinene

Fant ingen tegn til Kjartan Sekkingstad eller de andre gislene.

JAGET I TIÅR:  Geriljalederen Radulan Sahiron (nr. tre fra venstre med hvitt hodeplagg) er hovedmålet for torsdagens militære offensiv på øya Jolo, der nordmannen Kjartan Sekkingstad og om lag 20 andre gisler er fanget. Bildet er helt tilbake fra 2000. Arkivfoto: AP/NTB Scanpix.
JAGET I TIÅR: Geriljalederen Radulan Sahiron (nr. tre fra venstre med hvitt hodeplagg) er hovedmålet for torsdagens militære offensiv på øya Jolo, der nordmannen Kjartan Sekkingstad og om lag 20 andre gisler er fanget. Bildet er helt tilbake fra 2000. Arkivfoto: AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Filippinske kampfly angrep torsdag den islamistiske Abu-Sayyaf-geriljaen som holder 20 gisler sør i Filippinene, blant dem norske Kjartan Sekkingstad.

Det filippinske militæret opplyser at de skjøt med artilleri mot geriljaens tilholdssteder i fjellene på Jolo-øya, samtidig som fly og helikoptre fløy lavt over jungelen og slapp bomber.

Som følge av angrepet kunne regjeringsstyrkene innta områder som tidligere var holdt av geriljaen, uten at de fant tegn til gislene.

President Benigno Aquino lovet onsdag at han skulle gjøre slutt på den militante geriljaen, dagen etter at det kanadiske gisselet John Ridsdels avhogde hode ble funnet ved rådhuset i Jolo.

Hærens talsmann Noel Detoyato forklarte torsdag at det var takket være bombingen at de øvrige levningene etter Ridsel også er blitt funnet.

Norsk gissel Offensiven er rettet mot Abu Sayyaf-leder Radullan Sahiron.

- Det viktige nå er at vi fortsetter operasjonen, at vi gjør framskritt og at våre soldater er besluttsomme, sa Detoyato.

Aquino sa onsdag at gislene, blant dem Sekkingstad, holdes av Sahiron på øya Jolo, sammen med en kanadier og en filippinsk kvinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer