Kampflyrapport kan bli behandlet i skjul

- En veldig spesiell sak, sier kontrollkomiteens leder Dag Terje Andersen (Ap) om den hemmeligstemplede kampflyrapporten fra Riksrevisjonen.

BAK LUKKEDE DØRER: Hele kampflyrapporten fra Riksrevisjonen kan bli behandlet bak lukkede dører på Stortinget. Ap-veteran Dag Terje Andersen sier han aldri kan huske å ha opplevd noe lignende. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BAK LUKKEDE DØRER: Hele kampflyrapporten fra Riksrevisjonen kan bli behandlet bak lukkede dører på Stortinget. Ap-veteran Dag Terje Andersen sier han aldri kan huske å ha opplevd noe lignende. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Opplysningene i Riksrevisjonens rapport om kampflyvåpenets operative evne i overgangen mellom dagens F-16 og de nye F-35 kampflyene inneholder informasjon som ifølge forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) har «høy verdi for fremmed etterretning».

Derfor var hele rapporten hemmeligstemplet da den ble overlevert tirsdag formiddag, omtrent samtidig som tre nye F-35 tok av fra den amerikanske delstaten Texas med kurs for Norge.

Hemmeligstemplingen skaper hodebry for Stortingets behandling, medgir lederen av kontroll- og konstitusjonskomiteen, Dag Terje Andersen (Ap).

- Vi må legge opp et løp som gjør at Stortinget har kunnskap om hva vi snakker om når vi eventuelt kommer til behandling i et lukket stortingsmøte. Det blir en diskusjon om framdrift i en sak som er veldig spesiell, sier Andersen til Dagbladet.

Overgangen til nytt

Norge har besluttet å kjøpe 52 hypermoderne amerikanske kampfly av typen F-35 til 82,7 milliarder kroner. Prisen kan stige, ifølge Bergens Tidende, noe som har utløst krav fra opposisjonen om en redegjørelse i Stortinget.

Det er likevel ikke selve anskaffelsen som er tema for Riksrevisjonens gjennomgang av forhold rundt Norges største fastlandsinvestering noensinne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer