Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kamphandlinger i boligstrøk i Gaza

Stridsvogner og flyangrep i tett befolket område.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nyhetsbyrået AP melder om at israelske fly har skutt mot mål i et boligområde i Shajaiyeh i det østlige Gaza. Det er meldt om flere sårede i angrepet.

Israelske styrker skal i natt ha åpnet en ny front mot det østlige Gaza. Bakkeangrepene, som nå har pågått i tre dager, innbefatter nå også de østlige delene av Gaza, sier øyenvitner til nyhetsbyrået AP.

Det har kommet til skuddvekslinger mellom Israelske styrker og militante palestinere. Rundt 15 israelske stridsvogner skal være involvert i angrepet, som begynte tidlig lørdag morgen. Styrkene skal ha tatt seg inn i Gaza ved grensestasjonen Karni.

Kort tid etter skal luftstyrker ha skutt missiler mot en gruppe militante palestinere i utkanten av det tett befolkede området Shajaiyeh. Minst to mennesker skal være skadet i følge palestinske sikkerhetsmyndigheter, og ansatte på sykehus i området.

Shajaiyeh, som kun er tre kilometer fra Gaza by, var også åsted for harde kamphandlinger mellom palestinske og israelsk styrker i mai 2003, da 14 mennesker ble drept.

Nye flyangrep i natt

Tidligere i natt har israelske fly skutt raketter mot mål i det nordlige Gaza. Målet for angrepet skal ha vært en gruppe militante palestinere, men disse skal ha unnslippet bombingen uskadet, sier palestinske sikkerhetskilder til nyhetsbyrået AP.

Den israelske hæren har så langt ikke kommentert angrepene.

KAMPHANDLINGER I BOLIGSTRØK: Israelske stridsvogner har i natt rykket inn i østlige deler av Gaza. Dette bildet er tatt torsdag natt. Foto: AP
KAMPHANDLINGER I BOLIGSTRØK: Israelske stridsvogner har i natt rykket inn i østlige deler av Gaza. Dette bildet er tatt torsdag natt. Foto: AP Vis mer
image: Kamphandlinger i boligstrøk i Gaza