Kamphunden Odin drepte puddel

Mens eieren handlet ble den 9 år gamle puddelen Rasmus drept av kamphunden Odin på Majorstua i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hundedrapet skjedde like etter klokka 15 utenfor en rimibutikk på beste vestekant på Majorstua i Oslo.

Da den eldre kvinnen kom ut skal hun ha funnet hunden sin livløs utenfor inngangen til butikken i en blodpøl. Kamphunden, som skal være av rasen amerikansk staffordshire terrier (amstaff) og eieren (27) befant seg fortsatt på stedet.

Politiet ble tilkalt, og en patrulje kom raskt til stedet. Da var den lille puddelen død. Politiet tok beslag i hunden, som ble hentet av Viking, og ført til Standdal hundepensjonat, der mange beslaglagte kamphunder holdes i «varetekt».

Overfall

- Det var et rent overfall på hunden, sier politioverkonstabel Harald Mandt til Dagbladet. Han forteller at det er beslaglagt bilder fra et overvåkningskamera som viser hundedrapet. Eieren av hunden er politianmeldt, og vil bli kalt inn til avhør. Bøter er en normal straffereaksjon i slike saker.

Den 74 år gamle kvinnen som eide hunden kom etter noe tid ut fra butikken, og gråtende tok hun farvel med rasmus, som var lagt i en pappkasse ved politibilen.

- Min beste venn

- Han var min beste venn i ni år. Jeg fikk ikke en gang tatt farvel med ham, sa hun til Dagbladet.

Hun ga klart uttrykk for at hun ønsket drapshunden avlivet.

- Den kan jo angripe andre hunder også, sier hun.

Hun har rett til å gå til namsmannen og begjære kamphunden avlivet.

Amstaffen Odin satt tilsynelatende rolig og lydig foran butiken mens politiet gjorde undersøkelser. Hundeeieren kontaktet etter hendelsen advokat John Chr. Elden.

Begjærer løslatt

- Dette er beklagelig for alle parter, men vi oppfordrer politiet til å ha is i magen i spørsmålet om avlivning. Hunden erkjenner ikke straffskyld, og vi begjærer den løslatt. Eieren prøvde å gå imellom hundeslagsmålet, men det var for sent, og han er lei seg for det som skjedde, sier Elden.

Odin er en lovlig registrert hund, men det vil trolig gjøres undersøkelser omkring hvorvidt den virkelig er en Amstaff. Amstaffer er nesten umulig å skille fra den ulovlige hunderasen pitbull.

DREPTE: Kamphunden Odin (2) ble beslaglagt av politiet.
DREPT: Hundeieren, en 74 år gammel kvinne fant puddelen sin, Rasmus (9), død da hun kom ut av butikken.