Kamphunder angrep i fotgjengerfelt

Amstaffer på Hamar blir avlivet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Hedmark ble varslet av en forskrekket nabo som så de to kamphundene angripe en kvinne og hennes «vanlige» hund - en setter - i et fotgjengerfelt ved sykehuset på Hamar ved 08-tiden i morges.

Vitnet så det dramatiske angrepet fra vinduet og trodde at det var forbudte pitbuller kvinnen forsvarte seg selv og sin egen hund mot.

Politiet kunne konstatere at overfallene kom fra kamphundkopien Amerikansk Staffordshire Terrier - amstaff.

Ifølge NRK Hedmark fikk kvinnen bare en mindre skade, mens hunden måtte behandles hos veterinær for større skader.

Avliver og betaler

Operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet.no at eieren av de to amstaffene selv har sagt seg villig til å avlive de to hundene og dekke alle kostnadene til kvinnen og hunden som ble overfalt på lufteturen.

Da loven om hundehold ble revidert i 2003 med den såkalte kamphundparagrafen, sto diskusjonen høylytt om nettopp Amerikansk Staffordshire Terrier.

Mens pitbull ble forbudt, fikk eiere av amstaff beholde sine hunder. Men det er ikke lov å selge eller importere denne rasen etter at den nye loven ble vedtatt.

Her kan du lese hele loven om hundehold etter revisjonen i 2003.

DRAPSHUND: Denne hunden av rasen Amerikansk Staffordshire Terrier drepte en 17 måneder gammel jente i Paris-forstaden Sevran i juni i fjor. Her i forvaring før den ble avlivet.