Kampklare soldater stormet dansk barneskole

Gråtende småbarn gjemte seg i hekken da militærøvelse på Bornholm gikk fullstendig av hengslene.

GRÅTENDE BARN: Livredde barn og sjokkerte voksne på Klemensker Skole på Bornholm i Danmark opplevde i går at 10-20 soldater på øvelse stormet skolen med maskingevær. Foto: Klemensker Skole
GRÅTENDE BARN: Livredde barn og sjokkerte voksne på Klemensker Skole på Bornholm i Danmark opplevde i går at 10-20 soldater på øvelse stormet skolen med maskingevær. Foto: Klemensker SkoleVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Kampkledte soldater med krigsmaling og maskingevær åpnet i går ild på Klemensker Skole på Bornholm, melder danske BT.

Riktig nok skjøt soldatene bare med løskrutt under en øvelse, men det visste hverken skolen eller barna som lekte utenfor noe om.

I kampuniform - Jeg satt og jobbet da jeg litt før klokka 14 hørte en masse ståk utenfor. Jeg trodde først det var noen unger som hadde fått fatt i fyrverkeri. Men da jeg kom utenfor, løp det 10-20 soldater i full kampuniform og skjøt på hverandre, sier avdelingsskoleleder Betina Barfod Koefod.

Hun er dypt rystet over at det foregikk en militærøvelse på skolen, uten at de hadde mottatt noen form for varsel på forhånd.

Skolen har barn fra første til sjuende klassetrinn, foruten en kontaktklasse for barn med autisme og asbergers syndrom.

- Uhyggelig - Det var en uhyggelig opplevelse med mye gråt og sjokkerte barn som vi måtte ta oss av i etterkant. Særlig barn fra vår kontaktklasse. Det var barn som var så redde at de gjemte seg i hekken, og vårt personale måtte bære dem ut til busser og taxier da de skulle hjem, forteller avdelingsskolelederen. 

Hun er så sint over episoden at hun har bedt Hærens Operative Kommando (HOK) om en redegjørelse og en forsikring om at noe sånt aldri vil skje igjen.